۰
(۰)

سیستم نام دامنه یا DNS یک عنصر اساسی اینترنت است. این سیستم آنقدر مهم است که بدون آن استفاده از اینترنت بسیار پیچیده خواهد بود. DNS یک سیستم دایرکتوری سلسله مراتبی است که مسئول مدیریت تمام آدرس‌های وب‌سایت‌ها در اینترنت است. در برخی موارد، ممکن است بخواهید DNS را معکوس کنید. به عنوان مثال، برای تعیین آدرس دامنه یا نام میزبان برای یک آدرس IP خاص. این یک DNS معکوس (DNS) یا جستجوی دامنه معکوس است.

بیایید مروری سریع داشته باشیم. هر ثبت دامنه به طور خودکار یک ورودی DNS ایجاد می‌کند. این شامل یک آدرس دامنه خوانا و همچنین یک آدرس IP عددی است. این امکان را به ما می‌دهد که آدرس‌های دامنه قابل برندسازی مانند example.com را در URL تایپ کنیم. سرور DNS به طور خودکار آدرس‌های دامنه را به آدرس IP مربوطه ترجمه می‌کند. در این مقاله، ما در مورد هدف rDNS و نحوه عملکرد آن بحث خواهیم کرد.

چیست Reverse Domain Lookup ؟

Reverse DNS (rDNS) یا جستجوی دامنه معکوس به درخواست سیستم نام دامنه (DNS) مربوط می‌شود. این به شناسایی یک نام دامنه یا نام میزبان خاص برای یک آدرس IP کمک می‌کند. rDNS نیاز به وجود یک رکورد PTR (ورودی اشاره‌گر) برای آدرس اینترنتی مورد نظر دارد. این رکورد به نام اشاره می‌کند و امکان درخواست معکوس در سیستم نام دامنه را فراهم می‌کند. ارائه‌دهندگان مختلف اینترنت مسئول سازماندهی ورودی‌های DNS موجود در دامنه خود هستند. هرگونه تغییر در این اشاره‌گرها تنها با مشورت با ارائه‌دهنده امکان‌پذیر است.

چه کسانی از Reverse DNS استفاده می‌کنند؟

هنگام استفاده از Reverse DNS، نه تنها اطلاعات اضافی با نام یا آدرس IP ارائه می‌شود، بلکه می‌توان نام میزبان، تخصیص جغرافیایی آدرس IP، ارائه‌دهنده خدمات اینترنت و غیره را نیز پیدا کرد. در حالی که این اطلاعات ممکن است برای تجزیه و تحلیل کاربران خصوصی ارزش نداشته باشد، به دلیل تولید خودکار نام‌ها پشت آدرس IP کاربر، امکان شناسایی شخصی وجود ندارد – این برای اهداف بازاریابی مرتبط است. با این حال، داده‌های محلی کاربران قطعاً می‌توانند برای به دست آوردن اطلاعات در مورد بازارهای هدف استفاده شوند.

بازاریابی B2B از استفاده از جستجوهای DNS بیشتر سود می‌برد، زیرا اکثر شرکت‌ها آدرس‌های IP شخصی دارند. بنابراین، امکان تشخیص زمانی که شرکت دیگری از ارائه وب شما استفاده می‌کند، وجود دارد.

نکته: درخواست‌های Reverse DNS در ارسال و انتقال ایمیل نیز استفاده می‌شود. بسیاری از سرورهای ایمیل از این تکنیک به عنوان روشی برای تأیید اینکه پیام‌های دریافتی از یک سرور هرزنامه نیستند، استفاده می‌کنند. برای این منظور، رکوردهای PTR سرورهای ارسال کننده مختلف درخواست می‌شوند. اگر دامنه ایمیل وارد شده با آدرس فرستنده مطابقت نداشته باشد یا ورودی Reverse DNS موجود نباشد، پیام به عنوان هرزنامه علامت‌گذاری می‌شود.

چگونه Reverse DNS Lookups (DNS) کار می‌کند؟

تصور کنید اگر باید آدرس IP هر دستگاه یا سرور آنلاین را بدانید، این کار بسیار وقت‌گیر خواهد بود. همین طور اگر یک جستجوی Reverse DNS مداوم باید کل سیستم نام دامنه را برای این آدرس IP بررسی کند. برای درخواست‌های Reverse DNS، یک دامنه اختصاصی – in-add.arpa (برای آدرس‌های IPv4) و ip6.arpa (برای آدرس‌های IPv6) – با سه زیردامنه تنظیم شده است. این امکان حل و فصل آدرس را در سه مرحله یا کمتر فراهم می‌کند. آنها زیردامنه‌ها را به شرح زیر تقسیم می‌کنند:

زیردامنه ۱ rDNS: زیردامنه‌ای که مستقیماً پس از in-addr.arpa یا arpa قرار دارد، نشان‌دهنده اولین جزء آدرس IP است.
زیردامنه ۲ rDNS، جزء دوم آدرس IP در سطح دوم قرار دارد.
زیردامنه ۳ rDNS، زیردامنه ۳ rDNS حاوی جزء سوم آدرس IP فردی است.
اجزای جداگانه آدرس IP به ترتیب معکوس یا مشابه با نزدیکی آنها به سمت چپ دامنه اصلی سازماندهی می‌شوند.

نکته: بیش از یک دامنه Reverse DNS اختصاصی برای آدرس‌های IPv6 وجود دارد. برای تعیین نام میزبان برای یکی از این آدرس‌های جدید، از نوتاسیون معمول استفاده نکنید. به عنوان مثال، بلوک‌های ۸ بیتی جدا شده با یک نقطه. به جای این، تمام اعداد و حروف (شامل همه صفرها) را به صورت جداگانه وارد کنید – هر کدام با یک نقطه جدا شده است.

ابزارها برای درخواست‌های Reverse DNS

اغلب سیستم‌های لینوکس، ویندوز و macOS یک ابزار با نام nslookup دارند که هر درخواست را به سیستم نام دامنه ارسال می‌کند. می‌توانید از این برنامه برای اجرای هر دو درخواست DNS استاندارد و درخواست‌های Reverse DNS استفاده کنید. به طور پیش فرض، این برنامه با سرور DNS محلی که توسط ارائه‌دهنده تعریف شده است، تماس می‌گیرد. اما می‌توانید نام سرور دیگر را تعریف کنید،

علاوه بر این، می‌توانید درخواست‌های آدرس رеверس را از طریق اینترنت انجام دهید. ابزارهای آنلاین متعددی بر اساس nslookup وجود دارند که امکان ارسال درخواست‌های سرور DNS مستقیماً در مرورگر را فراهم می‌کنند. سه ابزار زیر را می‌توانید برای این کار استفاده کنید:

۱. MxToolBox

این یک سرویس آنلاین است که مجموعه‌ای از ابزارهای تشخیص و جستجوی شبکه را ارائه می‌دهد. اگرچه برخی از این سیون‌ها به پرداخت هزینه نیاز دارند، اما بررسی Reverse DNS با استفاده از SuperTool رایگان است. برای استفاده از آن، فقط گزینه Reverse Lookup را انتخاب کنید و آدرس IPv4 یا IPv6 را وارد کنید.

۲. WhatIsMyIP

بeyond چک کردن آدرس IP در WhatIsMyIP.com – به عنوان نام پیشنهاد می‌کند – می‌توانید درخواست‌های Reverse DNS نیز انجام دهید. گزینه Reverse DNS Lookup را انتخاب کنید، آدرس IPv4 یا IPv6 را در فیلد ورودی وارد کنید و سپس بر روی Lookup کلیک کنید.

۳. Debouncer

این یک سرویس وب هدفمند است که برای هر کس طراحی شده است که می‌خواهد بررسی کند آیا دامنه یا سرور پست الکترونیکی‌اش در لیست سیاه هرزنامه است. برای این منظور، بررسی Reverse DNS نیز امکان‌پذیر است. با این حال، فقط آدرس‌های IPv4 قابل بررسی هستند.

نکته: در صورت استفاده از ویندوز، می‌توانید از دستور nslookup استفاده کنید. در لینوکس و macOS، می‌توانید از دستور dig استفاده کنید.

مثال: برای درخواست آدرس با آدرس IP 217.160.0.128، باید به این صورت باشد:

`۱۲۸.۰.۱۶۰.۲۱۷.in-addr.arpa`

اگر این درخواست را با استفاده از یک ابزار Reverse DNS lookup انجام دهید، نتیجه زیر را دریافت خواهید:

`نام میزبان برای ۲۱۷.۱۶۰.۸۶.۴۰ است ۲۱۷-۱۶۰-۰-۱۲۸.elastic-ssl.ui-r.com.`

نکته: می‌توانید از ابزارهای آنلاین دیگر نیز استفاده کنید. برای مثال، می‌توانید از WhatIsMyDNS استفاده کنید که امکان چک کردن رکوردهای PTR را از طریق چندین سرور DNS جهان فراهم می‌کند.

نتیجه گیری : Reverse DNS Lookup چیست و چرا باید به آن اهمیت دهید؟

تبریک! هنوز بیدارید.

نگران نباشید، در پایان آزمون پاپی نخواهد بود – زیرا آزمون واقعی این است که چقدر خوب می‌توانید درک خود از جستجوهای Reverse DNS را برای باز کردن پتانسیل تجاری گسترده آنها برای شرکت B2B خود پیاده‌سازی کنید.

Reverse DNS Lookup چیست؟

Reverse DNS Lookup یک فرآیند است که به شما امکان می‌دهد از یک آدرس IP به نام دامنه یا نام میزبان مرتبط با آن دسترسی پیدا کنید. این برعکس جستجوی DNS معمولی است که از نام دامنه به آدرس IP می‌رود.

چرا باید به Reverse DNS Lookup اهمیت دهید؟

۱. امنیت: Reverse DNS Lookup می‌تواند به شناسایی منابع مشکوک کمک کند و به شما در تشخیص حملات سایبری کمک کند.

۲. بازاریابی و فروش: با استفاده از Reverse DNS Lookup، می‌توانید شرکت‌های بازدیدکننده از وب‌سایت خود را شناسایی کنید و به این ترتیب فرصت‌های فروش بالقوه را پیدا کنید.

۳. تحلیل داده‌ها: Reverse DNS Lookup می‌تواند به شما در تجزیه و تحلیل ترافیک وب‌سایت و شناسایی الگوهای مفید کمک کند.

۴. ایمیل‌مارکتینگ: برخی سرورهای ایمیل از Reverse DNS Lookup برای تشخیص هرزنامه‌ها استفاده می‌کنند. داشتن رکورد Reverse DNS مناسب می‌تواند به تحویل ایمیل‌های شما کمک کند.

در مجموع، Reverse DNS Lookup یک ابزار قدرتمند است که می‌تواند به شما در بهبود امنیت، بازاریابی، تحلیل داده‌ها و ایمیل‌مارکتینگ کمک کند. با استفاده از این ابزار، می‌توانید اطلاعات ارزشمندی در مورد بازدیدکنندگان وب‌سایت خود به دست آورید و تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.