۰
(۰)

سرور مجازی ( VPS ) و سرور اختصاصی ( VDS ) دو اصطلاح متفاوت اما مرتبط به هم هستند. سرور ها به دو دسته مجازی و اختصاصی تقسیم می شوند و تفاوت هایی میان این دو دسته وجود دارد. قیمت پایین سرور مجازی و قیمت بالای سرور اختصاصی را می توانیم به عنوان نمونه ای از تفاوت ها نام ببریم. اگر سرور اختصاصی را یک برج در نظر بگیریم، میتوان گفت هر طبقه این برج یک سرور مجازی است. هر دسته کاربردهایی دارد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. برای اینکه بتوانیم سرور اختصاصی و سرور مجازی را با همدیگر مقایسه کنیم، ابتدا باید بدانیم سرور مجازی و سپس سرور اختصاصی چیست. این دو اصلاح در میزبانی وب به دفعات گفته و نوشته می شوند.

vps چیست ؟

virtual_private_server

Virtual Private Server که به اختصار VPS نامیده می شود، به معنی سرور مجازی شخصی یا خصوصی می باشد. این سرور را می توان ورژن مجازی سرور های اختصاصی نامید که منابع و قدرت پردازشی کمتری نسبت به سرور اختصاصی ها دارند. سرور مجازی ها با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی و نرم افزارهای هایپروایز از جمله KVM ایجاد و ارائه می شوند. تکنولوژی مجازی سازی یک سرور اختصاصی را به چندین قسمت بر حسب نیاز تقسیم می کند که هر کدام از این قسمت ها vps نامیده می شوند.

هر vps دارای یک فضای مستقل و شخصی است که کانفیگ ها، تنظیمات و همچنین فایل های آن سرور مجازی در این فضا قرار دارد. هر vps درست مانند یک سرور اختصاصی یا یک کامپیوتر معمولی منابع مستقل خود را و همینطور سیستم عامل مجزای خود را دارد. سرور مجازی ها همانطور که گفته شد دارای یک فضای شخصی هستند به همین دلیل هر اتفاقی درون یک سرور مجازی بیفتد در همان فضا باقی خواهد ماند و خارج از فضای مذکور هیچ چیزی احساس نخواهد شد.

vds چیست ؟

Virtual Dedicated Server که به اختصار VDS نامیده می شود، به معنی سرور اختصاصی مجازی می باشد. این سرور بالاتر از vps و پایین تر از dedicated server است. VDS یا سرور اختصاصی مجازی یک سرور مجازی شبیه به VPS است اما با یک تفاوت اساسی که آن منابع اختصاصی است. به سرور اختصاصی مجازی گاهی سرور نیمه اختصاصی نیز گفته می شود. هر سرور نیمه اختصاصی، منابع خود را از سرور فیزیکی یا همان سرور اختصاصی دریافت میکند و اطمینان حاصل می‌کند که هیچ منبعی بین سرورهای مجازی به اشتراک گذاشته نمی‌شود. در نتیجه، هر VDS مانند یک سرور اختصاصی عمل می کند و عملکرد، ثبات و کنترل بیشتری را ارائه می دهد.

به زبان خلاصه تر در vps ها منابع تقسیم می شود و هر گاه یک شخص بیش تر از منابع خود مصرف کند دیگر vps ها منابع کمتری دریافت خواهند کرد. اما در vds این اتفاق نمی افتد زیرا منابع اختصاصی است. به عنوان مثال دو گیگ رم در حالت اشتراکی گاهی دو گیگ و گاهی کمتر خواهد بود اما دو گیگ رم در حالت اختصاصی همیشه دو گیگ رم خواهد بود و کمتر نخواهد شد.

تفاوت VPS و VDS

vds_vs_vps

در این بخش قصد داریم به مقایسه سرور مجازی یا همان VPS با سرور نیمه اختصاصی یا همان VDS بپردازیم. لازم به ذکر است یادآور شویم که شما میبایستی نیازمندی های خود را در نظر بگیرید و در نهایت یک سرویس را انتخاب نمایید. بصورت خلاصه می توان گفت سرور نیمه اختصاصی برای افرادی که فعالیت های سنگین و یا بازدید کنندگان بسیاری دارند مناسب است و سرور مجازی مناسب کارهای شخصی و بیزنس های کوچک.

توان پردازشی و منابع

منابع در سرور مجازی اشتراکی است، به همین دلیل توان پردازشی سرور مجازی نسبت به سرور نیمه اختصاصی ضعیف تر است. در سوی دیگر سرور های نیمه اختصاصی دارای منابع اختصاصی و توان پردازشی بسیار بالاتر نسبت به سرور مجازی ها هستند. در صورتی که بازدیدکنندگان زیادی دارید و منابع قوی برای شما فاکتور مهمی است به سمت سرور های نیمه اختصاصی بروید.

هزینه ها

سرور مجازی بدلیل منابع پایین تر و اشتراکی، قیمت پایین تری دارد زیرا هزینه بین کاربران حاضر بر روی سرور اختصاصی تقسیم می شود. سرور نیمه اختصاصی با داشتن منابع بالاتر و اختصاصی تر، قیمت بالاتری دارد. در سرور های مجازی معمولا وظیفه نگهداری سرور ها برعهده ارائه دهنده سرویس و شرکت هاستینگ می باشد به همین دلیل هزینه ای بر گردن شما نخواهد بود اما در سرور های نیمه اختصاصی مسئولیت ها تماما متوجه شما خواهد بود، در نتیجه میبایستی هزینه بیشتری کرده و سرور خود را بالا نگه دارید.

دسترسی ها

سرور های مجازی معمولا با یک دسترسی ساده به کنترل پنلی جهت خاموش کردن، روشن کردن و ریبیلد سیستم عامل ارائه می شود و اگر بخواهید خارج از این عملیات ها کاری انجام بدهید، صلاحیت آن و در صورت تایید صلاحیت، آن عملیات توسط ارائه دهنده سرور انجام می شود. در سرور نیمه اختصاصی شما دسترسی باز تر و به مراتب مسئولیت بیشتری خواهید داشت.

امنیت

با در نظر گرفتن کانفیگ پیشفرض، می توانیم بگوییم VPS ایمن تر است. اما در صورتی که کانفیگ های شخصی بر روی سرور ها انجام شود، امنیت نسبت به کانفیگ ها اندازه گیری می شود. لازم به ذکر است ممکن است محیط اشتراکی در سرور مجازی برای شما خطراتی ایجاد کند و باعث تزریق ویروس شود.

کاربرد های VPS

سرور مجازی ها کاربردهای گسترده و فراوانی دارند، مانند یک سرور خانگی شما می توانید انواع فعالیت ها را بر روی یک سرور مجازی انجام بدهید. در ادامه تعداد محدودی از کاربردهای یک سرور مجازی را بصورت لیست گونه ذکر خواهیم کرد. توضیحات هر کدام از موارد نیز در مقالات بعدی خدمت شما ارائه خواهد شد.

  • میزبانی وب
  • میزبانی دیتابیس
  • توسعه و تست نرم افزارهای شخصی و تجاری
  • سرور دانلود
  • ایمیل سرور
  • گیم سرور
  • DNS سرور

کاربرد های VDS

سرور های نیمه اختصاصی توانایی و امکان اجرای سرویس ها و نرم افزارهای بیشتری را نسبت به سرور های مجازی ارائه میدهند. در این نوع سرور ها ما دسترسی باز تری برای اجرای انواع سرویس ها داریم. در ادامه تعداد محدودی از کاربردهای سرور های نیمه اختصاصی ذکر شده است که توضیحات آن در مقالات بعدی ارائه خواهد شد.

  • ارائه سرور مجازی
  • هاستینگ
  • فعالیت های محاسباتی سنگین
  • ارائه خدمات ابری
  • میزبانی از وبسایت ها در مقیاس بزرگ

جمع بندی

در این مقاله به کاربرد های سرور مجازی و سرور نیمه اختصاصی و همچنین به تفاوت این دو پرداختیم. برای انتخاب بین این دو میبایستی نیازمندی های خود را ابتدا در نظر بگیرید، سپس بودجه خود را در نظر بگیرید و در نهایت یکی از این دو را انتخاب کنید. برای مشاهده پلن های سرور مجازی و یا سرور نیمه اختصاصی زویپ سرور به صفحه پلن ها مراجعه بفرمایید.

امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده باشید.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.