دوران زمانی که کسب و کار شما فقط بین ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر، یا شاید چند ساعت بیشتر بسته به نوع شرکت شما، قابل دسترسی بود، گذشته است. با اینترنت، فروشگاه آنلاین شما نه تنها چهره جهانی شرکت شماست، بلکه به مشتریان نشان می دهد که شما ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته آماده کسب و کار هستید. این امر امکان فروش حتی در زمانی که شما خواب هستید را فراهم می کند.
این سطح بالای دسترسی پذیری به هنجار برای مشتریان وفادار و جدید تبدیل شده است. به طوری که حتی یک تأخیر ۵ ثانیه ای یا قطعی می تواند منجر به ضرر جدی برای کسب و کار شما شود. عوامل متعددی می توانند باعث بارگذاری کند وب سایت شما شوند که منجر به قطعی می شود. قطعی وب سایت نه تنها بر وب سایت شما تأثیر می گذارد، بلکه می تواند تلاش های بازاریابی شما را نیز خراب کند.
امروز ما به راه هایی که قطعی بر وب سایت شما تأثیر می گذارد و عوامل رایجی که باعث آن می شوند، نگاهی خواهیم انداخت.
قطعی وب سایت چیست؟
قطعی به دوره زمانی اشاره دارد که یک وب سایت به صورت آنلاین در دسترس نیست یا به اندازه کافی خوب کار نمی کند و مانع از انجام وظیفه کاربران نهایی می شود. این می تواند منجر به کاهش ترافیک وب سایت، از دست دادن مشتریان و مشتریان بالقوه، از دست دادن درآمد و موارد بسیار دیگر شود.
چه چیزی باعث قطعی وب سایت می شود؟
در حالی که همه صاحبان وب سایت از قطعی وحشت دارند، متأسفانه این امر اجتناب ناپذیر است. وظیفه شماست که اطمینان حاصل کنید در اسرع وقت دوباره آنلاین می شوید تا اثرات قطعی را محدود کنید. حتی محبوب ترین وب سایت ها مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام نیز قطعی را تجربه می کنند که معمولاً منجر به ناامیدی کاربران می شود.
عوامل متعددی می توانند باعث قطعی شوند. با این حال، هر وضعیت متفاوت است. در اینجا برخی از عوامل رایج که می توانند منجر به آفلاین شدن وب سایت شما شوند، آورده شده است:
اضافه بار ترافیک
اینجا طنز ماجراست. ویروسی شدن و هدایت ترافیک به وب سایت شما بخش ضروری رشد کسب و کار شماست. با این حال، به طور اتفاقی، افزایش ناگهانی در ترافیک می تواند باعث آفلاین شدن وب سایت شما شود. هر زمان که یکی از پلتفرم های رسانه های اجتماعی مورد علاقه شما رفتار عجیبی دارد یا غیرقابل دسترسی است، احتمالاً بر اساس یک پست ویروسی است که باعث افزایش ناگهانی ترافیک شده است.
حملات مخرب
گاهی اوقات افزایش ترافیکی که وب سایت شما دریافت می کند مشروع نیست و کار هکرها است. به عنوان مثال، یک حمله DDoS (منع سرویس توزیع شده) به وب سایت شما، آن را با درخواست های نامعتبر پر می کند و پاسخگویی به کاربران واقعی را غیرممکن می سازد. این نه تنها وب سایت شما را به طور قابل توجهی کند می کند، بلکه می تواند باعث خرابی کامل آن نیز شود.
مشکلات مربوط به افزونه یا قالب
افزونه ها و قالب ها افزودنی های شخص ثالثی هستند که می توانند به بهبود وب سایت شما کمک کنند. آنها به طور گسترده توسط وب سایت های مبتنی بر وردپرس استفاده می شوند. با این حال، همانطور که این یکی از نقاط قوت وردپرس است، گاهی اوقات نیز یک ضعف محسوب می شود.
یک به روزرسانی بد در یک افزونه می تواند پیامدهای جدی برای سایت وردپرس شما داشته باشد. رایج ترین مشکلات شامل صفحه سفید مرگ و خطاهای ۵۰۰ است.
اضافه بار سرور
وب سایت شما روی سروری ذخیره شده است که از طریق پلتفرم میزبانی وب با آن در ارتباط هستید. وب سایت شما تحت تأثیر هر اتفاقی که در آن سرور رخ می دهد، مانند ویروس ها، قرار می گیرد. این می تواند به طور قابل توجهی بر زمان فعال بودن وب سایت شما تأثیر بگذارد.
افرادی که از میزبانی اشتراکی استفاده می کنند، احتمالاً بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند زیرا حتی یک افزایش ترافیک برای همسایگان شما در سرور می تواند سایت شما را کند کند. برای کمک به کاهش این مشکل، در یک سرور اختصاصی سرمایه گذاری کنید.
چگونه قطعی برای وب سایت شما بد است؟
هر ثانیه که آفلاین هستید، کسب و کار شما آسیب می بیند. این بدان معناست که وب سایت شما یا قابل دسترسی نیست یا به کندی بارگذاری می شود. با توجه به اینکه هنجار جدید “همین حالا” است، به خصوص در مورد انجام کسب و کار آنلاین، تنها چند ثانیه تأخیر می تواند منجر به از دست دادن دسترسی بالقوه، مشتریان و فروش شود.
در زیر برخی از راه های اصلی که قطعی به طور منفی بر وب سایت و کسب و کار شما تأثیر می گذارد، آورده شده است:
۱. از دست دادن اعتبار برند
وب سایت شما جایی است که مشتریان اولین برداشت را از نوع کسب و کاری که شما اداره می کنید و میزان اعتبار آن به دست می آورند. اعتماد به شرکتی با وب سایتی که با سرعت حلزون حرکت می کند و مدام خراب می شود، دشوار است. ممکن است برای مشتریان سخت باشد که به شرکتی اعتماد کنند که حتی نمی تواند وب سایت خود را آنلاین نگه دارد.
۲. افزایش نرخ پرش و آسیب دیدن رتبه های جستجو
اگر بیش از ۳ ثانیه طول بکشد تا یک URL را بازیابی کند، گوگل ممکن است تعداد URL هایی را که از وب سایت شما خزش می کند، محدود کند. گوگل آنالیتیکس وب سایت های سریع را که پر از خطا نیستند، ترجیح می دهد. همچنین، پاسخ کند سرور معمولاً منجر به نرخ پرش بالاتر می شود و تجربه کاربری بدی ایجاد می کند. وقتی این اتفاق می افتد، بازدیدکنندگان سایت معمولاً وب سایت شما را ترک می کنند یا می پرند.
همه این عوامل با هم بر رتبه بندی SEO شما تأثیر می گذارند. یک سرور کند، دوره های طولانی قطعی و نرخ پرش بالا به طور قابل توجهی رتبه SEO شما را کاهش می دهد. زمان زیادی طول می کشد تا دوباره بسازید و راه خود را به لطف گوگل بازیابید.
۳. سود شما آسیب خواهد دید
صرف نظر از ماموریت شرکت شما، یک هدف اصلی کسب سود است. داشتن یک سایت تجارت الکترونیک قطعاً مسیری است که چندین کسب و کار در حال رفتن به آن هستند و به درستی. بیش از ۵۰٪ جمعیت جهان آنلاین هستند. با این حال، اگر وب سایت شما مدام قطع شود یا در ساعات اوج بسیار کند باشد، مشتریان بالقوه شما حتی در میانه خرید نیز خارج خواهند شد. تصور کنید که یک کمپین بازاریابی را اجرا می کنید اما وقتی بازدیدکنندگان به سایت شما می رسند، کند یا کاملاً غیرقابل دسترسی است. این به طور قابل توجهی حاشیه سود شما را کاهش خواهد داد.
چگونه از قطعی جلوگیری کنیم
مسئولیت شماست که پایه و اساس یک وب سایت قوی، سریع و کارآمد را بنا کنید. در حالی که می توانید به طور قابل توجهی وقوع قطعی را کاهش دهید، مواردی مانند حملات وجود دارد که کنترل زیادی بر آنها نخواهید داشت. اما با هوشیاری و اجرای ابزارها و نرم افزارها، قادر خواهید بود حملات و قطعی را کاهش دهید. در اینجا چند نکته آورده شده است:
۱. یک ارائه دهنده میزبانی وب قابل اعتماد انتخاب کنید
یک سرویس میزبانی وب با کیفیت پایین می تواند یکی از بزرگترین عوامل قطعی باشد. بنابراین از لحظه ای که تصمیم می گیرید وب سایت خود را ایجاد کنید، اطمینان حاصل کنید که یک ارائه دهنده میزبانی وب قابل اعتماد و مطمئن را انتخاب می کنید.
یک ارائه دهنده میزبانی خوب در رسیدگی به مسائل مربوط به سرور کارآمد خواهد بود. تیم پشتیبانی فنی آنها مشکلات را بسیار سریعتر شناسایی کرده و راه حل ارائه می دهند.
۲. تأیید کنید چه چیزی باعث آفلاین شدن سایت شما می شود
هدف آفلاین نشدن است، اما متأسفانه شما آفلاین شده اید. قدم بعدی اطمینان از این است که زمان قطعی شما بسیار کوتاه باشد. برای انجام این کار، ابتدا باید بدانید چه چیزی باعث مشکل می شود. عوامل متعددی مانند هک، اضافه بار ترافیک یا مشکلات سرور می توانند منجر به قطعی شوند. با این حال، پس از تأیید اینکه کدام یک از اینها مقصر است، حل مشکل آسان تر می شود.
۳. نظارت بر زمان فعال بودن
از آنجایی که نظارت فیزیکی بر وب سایت شما ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته غیرممکن است، یک ابزار نظارت بر وب سایت را برای انجام این کار برای شما پیاده سازی کنید. این به شما کمک می کند تا زمان هایی را که وب سایت شما آفلاین می شود ردیابی کرده و علت را تشخیص دهید. این کار نه تنها رفع مشکلات را برای شما آسان تر می کند، بلکه اقداماتی را نیز برای کاهش تکرار آن فراهم می کند.
۴. به طور منظم پشتیبان گیری کنید
در حالی که همه تلاش خود را برای جلوگیری از قطعی انجام می دهید، برای شرایطی که وب سایت شما آفلاین می شود نیز آماده باشید. مشکلات پیش بینی نشده می توانند در هر زمانی رخ دهند و آمادگی تنها راه حل است. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که به طور منظم پشتیبان گیری می کنید تا بتوانید به سرعت داده های خود را بازیابی کرده و سایت خود را در کمترین زمان ممکن راه اندازی کنید.
۵. از رسانه های اجتماعی برای پر کردن شکاف در زمان قطعی استفاده کنید
پس سایت شما آفلاین شده است. در حالی که روی راه اندازی مجدد آن کار می کنید، از پلتفرم های رسانه های اجتماعی خود برای نجات روز استفاده کنید. ما قبلاً پیامدهای از دست دادن مشتریان، اعتبار و درآمد ناشی از آفلاین بودن را می دانیم. اما می توانید با آگاه نگه داشتن مشتریان، این امر را محدود کنید.
نتیجه گیری
وب سایت یک شرکت بخش مهمی از موفقیت کلی آنها را تشکیل می دهد. همانطور که در بالا ذکر شد، باید مشکلات ایجاد کننده قطعی را به سرعت برطرف کنید. این برای جلوگیری از هرگونه پیامد منفی طولانی مدت در رابطه با درآمد، رضایت مشتری و وفاداری مشتری است.
خوشبختانه، ابزارها و خدمات پشتیبان گیری اثبات شده ای وجود دارد که می توانید برای رفع برخی از مشکلاتی که منجر به قطعی می شوند، پیاده سازی کنید. این ابزارها همچنین به شما امکان می دهند سایت خود را در کوتاه ترین زمان ممکن دوباره آنلاین کنید.