۰
(۰)

در این مقاله قصد داریم پروتکل MFT که پروتکلی بسیار ایمن جهت انتقال داده ها درون و بین سازمانی است را به شما معرفی کنیم. این پروتکل جایگزینی ایمن و با ویژگی های بسیار زیاد برای پروتکل هایی همچون FTP است. از جمله ویژگی MFT می توان مدیریت دقیق، گزارش گیری و امنیت بالا را نام برد.

MFT چیست ؟

what_is_mft

پروتکل انتقال فایل مدیریت شده ( Managed File Transfer ) که به اختصار MFT نامیده می شود، یکی از بهترین روش ها جهت انتقال داده ها با امنیت بالاست. این پروتکل معروف جهت خودکارسازی انتقال داده‌های الکترونیکی از طریق اینترنت به صورت ایمن و قابل اعتماد استفاده می شود. ویژگی ها و قابلیت های پیشرفته، مانیتورینگ و گزارش گیری، امنیت بالا، مدیریت دقیق و توانایی ادغام با دیگر سیستم ها از جمله مزیت های MFT محسوب می شود. این مزیت ها باعث شده سازمان های زیادی برای انتقال داده های خود در فضایی امن از پروتکل mft استفاده کنند. با استفاده از پروتکل انتقال فایل مدیریت شده سازمان ها می توانند از ابزار ها و اسکریپت های متنوع بی نیاز شوند.

قابلیت های پروتکل MFT

بسیاری از سازمان ها برای انتقال داده های حیاتی از جمله داده های تجاری خود با مشتریان و کارمندان از پروتکل MFT استفاده می کنند. این پروتکل از رمزگذاری با استانداردهای معتبری همچون OpenPGP و AES استفاده می کند. برخی از قابلیت های مهم پروتکل MFT عبارت است از :

امنیت

پروتکل MFT از رمزگذاری قوی برای حفاظت از داده ها در طی انتقال استفاده میکند. این روش رمزگذاری داده ها با استفاده از یک الگوریتم رمزگذاری انجام می شود که باعث می شود داده ها به جای متن ساده مانند یکسری کاراکتر های تصادفی به نظر برسند. اطلاعات در مبدا رمزگذاری و در مقصد رمزگشایی می شوند.

مدیریت و گزارش دهی MFT

پروتکل انتقال فایل مدیریت شده از مدیریت مرکزی برای کنترل و نظارت بر تمام فرایند های انتقال فایل استفاده می کند. این قابلیت ارزشمند به مدیران MFT امکان مشاهده و کنترل بسیار دقیق فرایند های انتقال فایل ها را میدهد. همچنین این پروتکل قابلیت گزارش دهی در مورد وضعیت انتقال داده ها و فرایند های مرتبط با انتقال فایل را نیز دارد.

اتوماسیون

پروتکل انتقال فایل مدیریت شده از اتوماسیون برای اجرای خودکار فرآیندهای انتقال فایل استفاده می‌کند. این به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که فرآیندهای تکراری جابجایی داده‌ها را اتومات و ساده تر کنند.

تجزیه، تحلیل و ردیابی

این پروتکل امکان ردیابی و ثبت دقیق فرایند های انتقال فایل را فراهم می کند. بدین شکل تمامی فرایند ها قابل ردیابی و پیگیری می باشد. MFT به تجزیه و تحلیل دقیق و کارآمد بیگ دیتا ها نیز کمک می‌کند. این ابزار امکان انتقال و مدیریت داده‌های بزرگ را با سرعت و کارایی بالا فراهم می‌کند. همچنین MFT قابلیت گزارش‌گیری دقیق از عملکرد سیستم و انتقال داده‌ها را فراهم می‌کند.

مزایای استفاده از پروتکل MFT

تبادل داده به صورت امن یکی از مزایای مهم استفاده از پروتکل MFT است. MFT از رمزنگاری قوی و امکانات امنیتی پیشرفته استفاده می‌کند که اطلاعات ارسالی را در مسیر انتقال محافظت می‌کند و از نفوذهای امنیتی جلوگیری می‌کند. سازمان‌ها باید از سرورهای MFT برای انتقال کارآمد و ایمن داده‌ها استفاده کنند تا در نهایت داده های دستکاری شده و یا ناقص تحویل نگیرند. از جمله مزیت های پروتکل انتقال فایل مدیریت شده می توان به موارد زیر اشاره کرد :

انتقال فایل ساده

انتقال به موقع و انعطاف پذیر داده را در طیف وسیعی از فعالیت های انتقال فایل و پشتیبانی از انواع فایل های مختلف از جمله چند رسانه ای، PDF، ایمیل، XML، EDI و غیره ارائه می دهد.

دید کامل

این پروتکل یک نمای تقریباً فوری ۳۶۰ درجه ارائه می دهد. کسب‌وکارها می‌توانند ببینند چه کسی فایل‌ها را منتقل می‌کند، چه چیزی به اشتراک گذاشته می‌شود و چه تعداد فایل از طریق سیستم منتقل می‌شود. مشکلات احتمالی مانند تأخیر و خطاهای حمل و نقل قبل از اینکه بر فرآیندهای تجاری پایین دستی تأثیر بگذارند یا SLA را نقض کنند، مشخص می شوند.

امنیت سایبری دیتا ها

حفاظت از داده ها برای هر سازمانی بسیار مهم است. پروتکل انتقال MFT یک استراتژی امنیتی فعال برای انتقال امن فایل در داخل و خارج از سازمان ها است. MFT به خودکارسازی فرآیندها، ردیابی فعالیت انتقال فایل، ایجاد ارتباطات ایمن و محافظت در برابر تهدیدات سایبری کمک می کند.

سهولت استفاده

ابزارهای MFT معمولاً دارای رابط های کاربری یکپارچه و آسان برای استفاده هستند که کارمندان سازمان به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. MFT همچنین نظارت آنلاین بر فعالیت‌ها و گزارش‌های سرور و دامنه FTP را فراهم می‌کند و به راحتی با Active Directory ادغام می‌شود. این پروتکل به سازمان ها اجازه می دهد تا فرآیندها را خودکار کنند و اقدامات خودکار را پیاده سازی کنند. همچنین آنها را به صورت مرکزی نیز مدیریت کنند.

تفاوت MFT با سایر پروتکل ها

MFT از فناوری رمزگذاری قدرتمند و مدیریت امنیتی پیشرفته برای اطمینان از ایمنی انتقال و ذخیره سازی داده ها استفاده می کند. پروتکل های سنتی انتقال فایل ممکن است به امنیت کمتری متکی باشند. اگر جدول زیر را مطالعه کنید، تفاوت پروتکل های MFT و SFTP، FTP و HTTP را متوجه خواهید شد.

ویژگیMFTSFTPFTPHTTP
امنیتبالابالاپایینپایین
مدیریت مرکزی و اتوماسیونداردنداردنداردندارد
رمزگذاریداردداردنداردندارد
گزارش دهی مرکزیداردنداردنداردندارد

بهترین ابزارها جهت استفاده از MFT

در این بخش قصد داریم بهترین ابزار ها جهت استفاده از MFT را خدمت شما معرفی کنیم. در مقالات بعدی بصورت خلاصه به هر کدام از این ابزارها خواهیم پرداخت. درون این مقاله صرفا بصورت خلاصه نام آنها را ذکر خواهیم کرد.

  • GoAnywhere
  • MOVEit
  • Diplomat MFT
  • Kiteworks
  • Axway
  • IBM Aspera

هر کدام از این ابزارها نیاز به توضیحات مفصل تر و راهنما دارد که در مقالات بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

سخن پایانی

پروتکل MFT سازمان ها را قادر می سازد تا انتقال داده ها را به طور ایمن مدیریت و بازیابی کنند. همچنین امنیت، مدیریت متمرکز، اتوماسیون و گزارش دهی را نیز داشته باشند. MFT از انتقال داده ها محافظت می کند و از طریق رمزگذاری پیشرفته، احراز هویت دو مرحله ای و کنترل دقیق دسترسی به اطلاعات از نقض امنیت داده ها جلوگیری میکند. با پروتکل انتقال فایل مدیریت شده می توانیم به طور خودکار فایل ها را به اشتراک بگذاریم، فایل های حجیم را انتقال دهیم و یک محیط انتقال داده ایمن ایجاد کنیم. این پروتکل از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و امنیت دیتا ها را تضمین می کند.

امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده باشید.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.