۵
(۱)

اگر به دنبال ثبت یک دامنه جدید هستید یا در گذشته این کار را انجام داده‌اید، احتمالاً نگران آدرس، شماره تلفن و ایمیل خود بوده‌اید که برای هر کسی در لیست رکوردهای عمومی بسیار WHOIS قابل مشاهده است.

انتشار این اطلاعات در اینترنت می‌تواند حریم خصوصی آنلاین شما را به خطر بیندازد و شاید شما را هدف آسانی برای مجرمان سایبری و هکرها قرار دهد. دلیل این است که هر کسی با اتصال به اینترنت می‌تواند این اطلاعات را جستجو کند و شما را پیدا کند.

ادامه بخوانید تا متوجه شوید چگونه می‌توانید اطلاعات خود را در پایگاه داده WHOIS محافظت کنید و پیامدهای آسیب‌پذیر گذاشتن خود را بدانید.

 چرا حریم خصوصی دامنه مهم است؟

با دسترسی رایگان به انواع اطلاعات در اینترنت، امروزه حفظ حریم خصوصی دشوار شده است.

ما روزانه داده‌های حساس را در وب‌سایت‌ها وارد می‌کنیم و هنگام ثبت دامنه برند خود با ثبت‌کننده، اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

نگه داشتن این اطلاعات شخصی از دید افراد ناشناس یک چالش است و باید در این زمینه هوشیار باشید.

به عنوان صاحب یک وب‌سایت، احتمال زیادی وجود دارد که اطلاعات حساس شما به راحتی در دسترس هر کسی که بخواهد آن را جستجو کند، قرار گیرد – مگر اینکه تصمیم هوشمندانه‌ای برای سرمایه‌گذاری در حریم خصوصی دامنه گرفته باشید.

برای آموختن مراحل مهم دیگری که باید قبل از راه‌اندازی وب‌سایت خود انجام دهید، اینجا را ببینید.

لیست WHOIS و ICANN

ICANN مخفف Internet Corporation for Assigned Names and Numbers و WHOIS عبارتی است که به معنای “چه کسی است” می‌باشد. هر دو این سازمان‌ها داده‌های ثبت نام دامنه‌ها را اداره و نگهداری می‌کنند.

آنها از شرکت‌هایی که دامنه‌ها را ثبت می‌کنند، می‌خواهند آدرس پستی، نام و نام خانوادگی، شماره تلفن و آدرس ایمیل افرادی که یک دامنه را خریداری کرده‌اند و همچنین اطلاعات مدیر را به صورت آنلاین از طریق دایرکتوری WHOIS در دسترس قرار دهند.

این دستور ICANN، دامنه و وب‌سایت شما را در معرض هرزنامه‌فرست‌ها، بازاریابان مستقیم، سارقان هویت و هکرها قرار می‌دهد – و به آنها امکان می‌دهد از این دایرکتوری برای سوءاستفاده از اطلاعات حساس شما استفاده کنند.

در سال‌های اخیر، ICANN در تلاش برای تغییر سیاست WHOIS و اعمال اقدامات محرمانه‌سازی سختگیرانه‌تر بوده است، اما ذینفعان عمده هنوز به توافق مشترکی در مورد نوع تغییری که باید انجام شود، نرسیده‌اند.

نگران نباشید، حریم خصوصی دامنه می‌تواند از بسیاری از ثبت‌کنندگان خریداری شود، بنابراین برخی از خطرات مربوط به در دسترس بودن اطلاعات حساس شما برای همگان، کاهش یافته است.

حریم خصوصی دامنه چیست؟

حریم خصوصی دامنه یا به طور معمول حریم خصوصی WHOIS، سرویسی است که به شما امکان می‌دهد اطلاعات خود را محرمانه نگه دارید، در حالی که ثبت‌کننده با استفاده از یک سرور پروکسی که اطلاعات یک سرویس انتقال را ارائه می‌دهد، آن را پنهان می‌کند. حریم خصوصی اضافه شده WHOIS اطمینان می‌دهد که اطلاعات حساس شما از دید کنجکاوانه مجرمان سایبری، کلاهبرداران، سارقان هویت و بازاریابان مستقیم محفوظ می‌ماند.

حریم خصوصی دامنه می‌تواند از چندین ثبت‌کننده خریداری شود. در حالی که اغلب شرکت‌های بزرگ نیازی به فعال کردن حریم خصوصی دامنه احساس نمی‌کنند، صاحبان کسب و کارهای کوچک، وبلاگ‌نویسان و فریلنسرهای دارای وب‌سایت ممکن است در مورد در دسترس بودن اطلاعات حساس خود برای همگان، احساس متفاوتی داشته باشند.

۳ دلیل برای محافظت حریم خصوصی دامنه

۱. اطلاعات حساس شما را محافظت می‌کند

به عنوان یک صاحب کسب و کار کوچک یا وبلاگ‌نویس، چقدر با در دسترس بودن اطلاعات خود برای هر کسی که به اینترنت دسترسی دارد، احساس راحتی می‌کنید؟ احتمالاً زیاد راحت نیستید. به این نکته هم توجه کنید که نمی‌خواهید برای مجرمان سایبری، هرزنامه‌فرست‌ها و بازاریابان مستقیم، هدف گرفتن شما و وب‌سایت‌تان را آسان‌تر کنید.

بدتر از آن، تهدید سرقت هویت است. هر قطعه اطلاعاتی که ارائه می‌دهید می‌تواند برای کمک به سرقت هویت شما استفاده شود. خرید حریم خصوصی WHOIS تضمین می‌کند که اطلاعات شما در دست افراد نامناسب قرار نمی‌گیرد. نشت داده‌ها همیشه در اینترنت اتفاق می‌افتد. بنابراین هر منبعی که در اختیار دارید باید برای محافظت از خودتان، وب‌سایت، کسب و کار و اطلاعات خصوصی‌تان استفاده شود.

۲. هرزنامه را کاهش می‌دهد

هرزنامه‌ها روزانه در تقریباً هر سطحی ما را آلوده و غرق می‌کنند. در واقع، ما تماس‌های تصادفی از تله‌مارکترها دریافت می‌کنیم که سعی می‌کنند خدمات، ارتقاها یا محصولاتی را به ما بفروشند که هرگز به دنبال آنها نبوده‌ایم. ما در صندوق‌های پستی فیزیکی خود هرزنامه دریافت می‌کنیم، از کاتالوگ‌های رایگان گرفته تا تبلیغات مختلف؛ هرزنامه‌های ایمیل، پوشه‌های هرزنامه یا گاهی صندوق ورودی ما را روزانه پر می‌کنند و این لیست ادامه دارد.

با خرید حریم خصوصی دامنه، از محافظت در برابر هرزنامه‌هایی که صندوق ورودی و حتی وب‌سایت شما را مسدود می‌کنند، برخوردار می‌شوید.

۳. از شما در برابر مجرمان سایبری، هکرها و کلاهبرداران محافظت می‌کند

کلاهبرداری‌های اینترنتی از زمانی که ما به اینترنت متصل شده‌ایم، وجود داشته‌اند. مجرمان سایبری نیز از ابتدای اینترنت حضور داشته‌اند. اگر اطلاعات خود را به راحتی در اختیار آنها قرار دهید، شما را در معرض حملات سایبری یا کلاهبرداری‌های فیشینگ قرار می‌دهد.

به عنوان مثال، یک کلاهبردار مجهز به اطلاعاتی که باید محرمانه نگه داشته شود، می‌تواند با جلوه دادن خود به عنوان یک شرکت ثبت دامنه سعی کند از شما کلاهبرداری کند، اگر ببیند که دامنه شما قرار است منقضی شود و برای تمدید آن از شما پول دریافت کند. اگر طعمه این کلاهبرداری شوید، نه تنها پول شما را خواهند گرفت، بلکه به اطلاعات کارت اعتباری شما نیز دسترسی پیدا می‌کنند.

آنها این کار را با جلوه دادن خود به عنوان شرکت میزبانی یا ثبت دامنه شما انجام می‌دهند. سپس از شما می‌خواهند اطلاعاتی را به آنها بدهید، یعنی کلیدهای دسترسی به دامنه خود را. گرچه ثبت‌کننده یا میزبان واقعی دامنه شما اقداماتی را برای جلوگیری از این نوع حمله در نظر گرفته است، اما مجرمان سایبری می‌توانند زیرک باشند. در واقع، هر چه اطلاعات بیشتری درباره شما و ثبت دامنه‌تان داشته باشند، احتمال کلاهبرداری از شما بیشتر است.

حریم خصوصی WHOIS محافظت را فراهم می‌کند و آسیب‌پذیری و مستعد بودن برای حمله سایبری یا کلاهبرداری را از بین می‌برد.

برای استراتژی‌های بیشتر در زمینه محافظت از دامنه خود، این مقاله را بخوانید.

مزایای دیگر حریم خصوصی دامنه یا WHOIS

چند مزیت دیگر نیز با حریم خصوصی دامنه همراه است:

– امکان پنهان کردن وب‌سایت خود از تحقیقات بازاریابی رقبا.
– جلوگیری از دریافت اطلاعات شما توسط شرکت‌ها و موسسات و فروش مجدد آن به دیگران؛ به عنوان مثال، فروش لیست ایمیل‌ها.
– به شما کمک می‌کند تا از متقلبان و افراد مزاحم دور بمانید.
– شما بر اطلاعات حساس خود کنترل دارید و اطمینان می‌یابید که خصوصی باقی می‌ماند.

چه دامنه‌هایی از حریم خصوصی دامنه پشتیبانی می‌کنند؟
حریم خصوصی دامنه برای اغلب پسوندهای سطح بالای TLD به عنوان یک گزینه اضافی در زمان پرداخت در دسترس است. این شامل پسوندهای دامنه محبوب مانند .com، .net، .org، .info، .app و بسیاری موارد دیگر می‌شود.

چگونه می‌توانید حریم خصوصی دامنه را دریافت کنید؟
شما می‌توانید حریم خصوصی دامنه را در هر زمان دریافت کنید. دو گزینه برای انتخاب وجود دارد:

۱. هنگام خرید دامنه آن را دریافت کنید

این کار بسیار توصیه می‌شود. یک بار که اطلاعات خود را در زمان خرید دامنه وارد کردید، از ابتدا محافظت می‌شوند. هنگام خرید، باید گزینه‌ای برای افزودن آن به سبد خرید خود داشته باشید. اگر چنین نبود، ساده با میزبان خود تماس بگیرید و از آنها بخواهید حریم خصوصی WHOIS را در زمان خرید به دامنه شما اضافه کنند.

۲. حریم خصوصی دامنه را پس از خرید دامنه سفارش دهید

اگر مدتی است که دامنه خود را دارید و تازه از حریم خصوصی WHOIS آگاه شده‌اید، نگران نباشید. شما می‌توانید آن را هم اکنون اضافه کنید. هرگز برای افزودن حریم خصوصی دامنه دیر نیست. فقط توجه داشته باشید که اطلاعات شما قبلاً در دایرکتوری WHOIS برای نمایش عمومی فهرست شده است.

نتیجه گیری:

با این حال، امکان دارد این اطلاعات هنگامی که پایگاه داده حافظه نهان خود را پاک می‌کند، حذف شوند.

توجه داشته باشید که برای حریم خصوصی و امنیت بهینه، انتخاب حریم خصوصی دامنه در زمان خرید دامنه، بالاترین سطح محافظت را تضمین می‌کند.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۱

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.