در عصر دیجیتال امروزی با افزایش یافتن تعداد کسب و کارها و کاربران آنلاین، اهمیت کنترل پنل میزبان با کیفیت را نمی توان نادیده گرفت. کنترل پنل، مدیریت سرورها و وب سایت ها را برای کاربران آسان می سازد و بسیاری از پیچیدگی های فنی را نیز حذف می کند.
وقتی صحبت از کنترل پنل ها می شود، دو مورد از محبوب ترین کنترل پنل ها که در بازار رایج هستند، Plesk و cPanel می باشند. پلسک و سی پنل مجموعأ، حدود ۹۸ درصد از سهم بازار را در اختیار دارند. طبق اطلاعات Datanyze، پلسک با سهم ۲۶/۸۴ درصد در بازار در رتبه ی اول قرار دارد.
نکته ای که به هنگام تصمیم گیری برای انتخاب بین Plesk و cPanel اهمیت دارد، این است که در حالی که یک کنترل پنل ممکن است برای یک کاربر مناسب باشد، ممکن است برای دیگری مناسب نباشد. تصمیم گیری در مورد این که بین پلسک و سی پنل کدام کنترل پنل را انتخاب کنید، مستلزم مقایسه کردن تفاوت های موجود بین پلسک و سی پنل است.
این وبلاگ قصد دارد تا تفاوت های این دو را برایتان شرح داده و به خوانندگان کمک کند تا یک کنترل پنل که به بهترین شکل با نیازهایشان مطابقت دارد را انتخاب کنند.
۱- کنترل پنل چیست؟
۲- پلسک(Plesk) چیست؟
– ویژگی های اصلی(کلیدی) پلسک
– مزایا و معایب استفاده کردن از پلسک
۳- سی پنل چیست؟
– ویژگی های اصلی(کلیدی) سی پنل
– مزایا و معایب استفاده کردن از سی پنل
۴- پلسک در مقابل سی پنل: تفاوتشان در چیست؟
– پلسک در مقابل سی پنل: رابط کاربری
– پلسک در مقابل سی پنل: عملکرد
– پلسک در مقابل سی پنل: ویژگی ها و ابزارها
– پلسک در مقابل سی پنل: امنیت
– پلسک در مقابل سی پنل: Distros(توزیع ها)
– پلسک در مقابل سی پنل: قیمت گذاری
– پلسک در مقابل سی پنل: سازگاری با سیستم عامل
۵- Plesk در مقابل cPanel: کدام پنل کنترل میزبانی وب را انتخاب کنیم؟
– سازگاری با سیستم عامل
– رابط کاربری
– ویژگی ها و امکانات اضافی
– محافظت
– قیمت
۶- نتیجه گیری_ پلسک در مقابل سی پنل
۷- سؤالات متداول
کنترل پنل چیست؟
قبل از این که به مقایسه ی پلسک و سی پنل بپردازیم، مهم است که ابتدا بدانیم که سی پنل چیست. کنترل پنل به یک رابط مبتنی بر وب که توسط یک شرکت میزبانی ارائه شده است، اشاره دارد که به کاربران امکان می دهد بسیاری از جنبه های سرویس وب خود را مدیریت کنند از جمله: ایجاد کردن حساب های ایمیل و دامنه ها تا نصب کردن برنامه های کاربردی وب. این رابط ها، کاربران را از کارهای پیچیده و خسته کننده که مستقیمأ با پیکربندی یا کد گذاری سرور سر و کار دارند، رها می کنند.
پلسک چیست؟
پلسک، یک کنترل پنل میزبانی وب است که به کاربران اجازه می دهد تا وب سایت ها، دامنه ها، پایگاه های داده، حساب های ایمیل و موارد دیگر را از طریق یک رابط کاربری آسان، مدیریت کنند. همچنین پلسک که توسط شرکت بین المللی Plesk GmbH توسعه یافته است به دلیل انعطاف پذیری ای که دارد، روز به روز محبوب تر می شود. کنترل پنل روی سرورهای ویندوز و لینوکس موجود است.
لازم به ذکر است که قابلیت کراس پلتفرم، مزیتی بزرگ برای افرادی است که در محیط های مختلط کار می کنند. پلسک، کنترل پنل کارآمدی را با تمرکز بر امنیت، سادگی و عملکرد ارائه می دهد.
ویژگی های اصلی (کلیدی) پلسک
ویژگی های اصلی پلسک در زیر ذکر شده اند. درک این ویژگی ها به شما امکان می دهد که تعیین کنید که آیا عملکرد پلسک، نیازهای شما را برآورده می کند یا خیر.
رابط کاربری آسان
پلسک، دارای یک رابط کاربری منظم و بصری می باشد که با در نظر گرفتن سهولت استفاده، طراحی شده است. رابط کاربری به مبتدیان اجازه می دهد تا بین بخش های مختلف حرکت کنند و کار خود را به سرعت انجام دهند. یک چیدمان که به خوبی سازماندهی شده است، دسترسی آسان به تنظیمات و ابزارها را تضمین می کند و باعث می شود که زمانی برای جست و جو کردن ویژگی های خاص، تلف نشود.
نصب برنامه ها تنها با یک کلیک
پلسک به کاربران این امکان را می دهد که تنها با یک کلیک، چندین برنامه را نصب کنند. تنوع برنامه ها گسترده است؛ از پلتفرم های CMS محبوب مانند وردپرس و جوملا گرفته تا راه حل های تجارت الکترونیک مانند Magento. پلسک، فرآیند توسعه ی وب سایت را ساده می کند و حتی به کسانی که دانش فنی گسترده ای ندارند، اجازه می دهد تا وب سایت های خود را بسازند و مدیریت کنند.
ویژگی های امنیتی
پلسک، دارای تدابیر امنیتی داخلی قوی برای محافظت از سایت شما در برابر تهدیدات احتمالی است. ویژگی هایی مانند Fail2ban Intrusion Prevention، فایروال پلسک و به روز رسانی خوکار به محافظت از سایت شما کمک می کنند. پلسک همچنین یک برنامه ی اضافه به نام Plesk Security Advisor ارائه می دهد تا به راحتی گواهینامه های SSL را فعال کرده و از اتصال ایمن، اطمینان حاصل می نماید.
مدیریت چندین سرور
Plesk، کنترل چندین سرور از یک کنترل پنل را آسان می سازد. این قابلیت مدیریت چندین سرور، کارها را ساده می سازد و پیکربندی ثابت در سرورها را تضمین می کند و همچنین فرآیند مدیریت را کارآمد تر ساخته و ایجاد شدن خطا در آن را نیز کاهش می دهد.
دسترسی به موبایل
Plesk دسترسی یافتن به تلفن همراه را از طریق یک برنامه ی تلفن همراه، فراهم می کند و به مدیران اجازه می دهد تا محیط سرور خود را مستقیمأ از طریق تلفن های هوشمند خود، مدیریت کنند. این انعطاف پذیری تضمین می کند که می توان به وظایف یا مشکلات فوری بدون توجه به موقعیت مکانی، رسیدگی کرد.
مدیریت بازرگانی
پلسک با ابزارهای متمرکز بر فروشندگان میزبانی، ارائه می شود. این ابزارها به فروشندگان اجازه می دهند تا چندین حساب کاربری با سطوح مختلف دسترسی ایجاد کرده و آن ها را مدیریت کنند. این ویژگی به خصوص برای مشاغلی که خدمات میزبانی وب را ارائه می دهند، بسیار مفید است؛ زیرا یک سیستم سازمان یافته برای برخورد کردن با مشتریان در اختیار آن ها قرار می دهد.
ابزارهای توسعه دهنده
توسعه دهندگان از تنوع زیاد ابزارهای ارائه شده توسط Plesk، قدردانی خواهند کرد. توسط ادغام Git که امکان کنترل آسان نسخه، پشتیبانی از چندین نسخه ی PHP و پشتیبانی Docker را فراهم می کند، توسعه دهندگان منابعی برای بهبود پروژه های خود به صورت یکپارچه دارند.
مزایا و معایب استفاده کردن از پلسک
لیستی از مزایا و معایب استفاده کردن از Plesk در زیر آورده شده است:
مزایا
رابط کاربری آسان
پلسک، یک رابط کاربری بصری و کاربر پسند ارائه می دهد که به کاربران امکان می دهد که به راحتی ویژگی های آن را بررسی کنند. چه یک توسعه دهنده ی با تجربه و چه مبتدی باشید، طراحی درست آن، تضمین می کند که به راحتی می توانید ابزارها و تنظیمات مورد نیاز خود را پیدا کنید. پلسک همچنین یک تجربه ی ثابت در سیستم عامل های مختلف، ارائه می دهد.
پشتیبانی از چندین زبان
Plesk با درک کردن ماهیت جهانی میزبانی وب، پشتیبانی چند زبانه را برای رفع نیازهای کاربران در مناطق مختلف، ارائه می دهد. شما می توانید سرور و وب سایت خود را به زبان منطقه ی خودتان تنظیم کنید و این امر به بهبود یافتن تجربه ی شما و کاهش یافتن سوء تفاهم ها، کمک می کند. این ویژگی بر تعهد پلسک به دسترسی و هدف آن برای پاسخگویی به نیازهای کاربران مختلف، تأکید دارد.
اقدامات امنیتی پیشرفته
وجود امنیت در دنیای دیجیتال، ضروری است و پلسک نیز با این جریان، موافق و هم سو می باشد. این پلتفرم، طیف گسترده ای از ابزارهای امنیتی از جمله فایروال Plesk، ابزار جلوگیری از نفوذ Fail2ban و ابزاری جهت نظارت فعال بر اجزای سیستم را ارائه می دهد. همچنین این پلتفرم، اجازه ی نصب آسان گواهینامه های SSL را نیز به کاربران می دهد و ارتباطات رمز گذاری شده و حفاظت از داده های حساس را تضمین می کند.
مدیریت برنامه ها تنها با یک کلیک
پلسک، مدیریت وب سایت را از طریق امکان نصب برنامه تنها با یک کلیک، آسان می سازد. کنترل پنل میزبانی وب شما، برنامه های متنوعی را برای هر کار ارائه می دهد؛ همچون راه اندازی یک وبلاگ وردپرس و پلتفرم تجارت الکترونیک تا ایجاد یک نمونه کار شخصی. فرآیند نصب ساده، تنظیمات پیچیده را حذف می کند و به افراد مبتدی نیز اجازه می دهد تا سایت خود را راه اندازی کنند.
امکان گسترش و اضافه شدن
معماری پلسک، برای توسعه پذیری طراحی شده است. این ابزار، نیازهای کاربران مختلف را برآورده می کند. پلسک به آسانی مقیاس بندی می شود؛ چه شما بر یک سایت مدیریت کرده و یا بر چندین سایت نظارت کنید. کاتالوگ افزونه های پلسک به کاربران اجازه می دهد تا قابلیت هایی را به کنترل پنل خود اضافه کنند و آن را به بهترین شکل با نیازهای منحصر به فرد خودشان تطبیق دهند.
ابزارهای توسعه ی یکپارچه
توسعه دهندگان از ابزارهای یکپارچه ای که Plesk ارائه می دهد، قدردانی خواهند کرد؛ مانند پشتیبانی Git که کنترل نسخه و مدیریت منبع آسان را امکان پذیر می سازد و پشتیبانی Docker که مدیریت برنامه های کانتینری را آسان می کند. داشبوردهای مدیریت شده ای برای کمک به توسعه دهندگان در انجام کارهای خود اختصاص داده شده اند. همچنین این ابزار از زبان های برنامه نویسی مختلفی نیز پشتیبانی می نماید که انعطاف پذیری و تطبیق پذیری را تضمین می کند.
معایب
تأثیر هزینه: یکی از مشکلات اصلی پلسک، هزینه ی آن است. برخلاف برخی از کنترل پنل ها که دارای نسخه های رایگانی هستند، Plesk به اشتراک ماهانه نیاز دارد. هزینه ها ممکن است افزایش یابند؛ خصوصأ برای سازمان ها یا مدیریت کردن دامنه های متعدد. این هزینه ی تکراری، می تواند بخش قابل توجهی از بودجه ی یک استارت آپ یا توسعه دهنده ی فردی را نشان دهد که ممکن است آن ها را تشویق کند تا راه حل های مقرون به صرفه ای را در نظر بگیرند.
وابستگی به پلتفرم
پلسک ابتدا برای ویندوز توسعه داده شد و بعدأ برای پشتیبانی از لینوکس، اصلاح گردید. این بدین معنا است که یک گرایش ذاتی به سمت ویندوز از نظر ویژگی ها و عملکرد در پلسک، وجود دارد. کاربران ممکن است متوجه شوند که ویژگی های خاصی برای ویندوز، بهینه سازی شده اند که ممکن است باعث مشکلات سازگاری یا عملکرد در سایر پلتفرم ها شوند. گاهی تضمین برابر بودن عملکردها و ویژگی های پلسک در همه ی پلتفرم ها، دشوار است.
منحنی یادگیری
در حالی که پلسک یک رابط مدرن و شهودی ارائه می دهد، مبتدیان ممکن است همچنان با منحنی یادگیری شیب داری مواجه شوند. طیف یک سری ویژگی ها و تنظیمات، می تواند برای کسانی که با محیط های میزبانی وب آشنا نیستند، بسیار زیاد باشد. مستندات اگر چه جامع هستند اما گاهی اوقات می توانند فنی باشند و کاربر را مجبور کنند تا زمانی را صرف درک و عیب یابی نماید.
محدودیت های سفارشی سازی
اگر چه پلسک به دلیل تطبیق پذیری خود شناخته شده است اما در مورد سفارشی سازی، محدودیت هایی دارد. کاربرانی که می خواهند پنل های خود را خارج از پیشنهادات استاندارد سفارشی کنند، ممکن است محدود باشند. این امر می تواند به ویژه کاربران پیشرفته ای را که به کنترل دقیق بر محیط خود عادت دارند، محدود سازد؛ مزیتی که مدیریت اصلی سرور، ممکن است آن را ارائه دهد.
ظاهر عمومی
Plesk ممکن است بار عملکرد را به سرور تحمیل کند. این امر می تواند گاهی اوقات برای سرورهایی که منابع محدودی دارند، منجر به زمان پاسخگویی کندتر یا کارآمدتر شود. میزبان های وب، باید اطمینان حاصل کنند که منابع سرور کافی ای برای اجرای Plesk بدون تأثیرگذاری بر عملکرد وب سایتی که میزبانی می کنند، دارند.
وابستگی و تغییر ناپذیری
پلسک به دلیل محیط یا اکوسیستم منحصر به فردی که دارد، سطح خاصی از وابستگی را ایجاد می کند. تغییر از Plesk به کنترل پنل دیگر یا راه اندازی مدیریت سرور به صورت دستی، می تواند دشوار و وقت گیر باشد. این تغییر ناپذیری، احتمال دارد کسانی را که ممکن است در آینده نیاز به تعویض پلتفرم داشته باشند، منصرف کند.
CPanel چیست؟
CPanel، یک کنترل پنل میزبانی وب محبوب است که به صاحبان وب سایت ها اجازه می دهد تا امکانات وب خود را از طریق یک رابط کاربری آسان، مدیریت کنند. این کنترل پنل، ابزارهایی را برای مدیریت ویژگی های میزبانی از جمله: مدیریت پایگاه های داده، ایجاد پشتیبان گیری، مشاهده ی آمار، مدیریت دامنه ها و زیر دامنه ها و موارد دیگر، ارائه می دهد.
cPanel با رابط گرافیکی و طراحی داخلی خود به کاربران اجازه می دهد تا تقریبأ، تمام جنبه های محیط میزبانی خود را بدون نیاز به دانش فنی گسترده، کنترل کنند. این باعث می شود که این پلتفرم به اولین انتخاب بسیاری از ارائه دهندگان و کاربران میزبانی وب، تبدیل شود.
ویژگی های اصلی(کلیدی) سی پنل
در زیر، ویژگی های اصلی سی پنل، آورده شده اند. درک کردن این ویژگی ها به شما امکان می دهد که تعیین کنید که آیا عملکرد سی پنل، نیازهای شما را برآورده می سازد یا خیر.
رابط کاربری آسان
CPanel دارای یک رابط گرافیکی واضح و بصری است. این امر مدیریت سایت را برای کسانی که تجربه ی فنی زیادی ندارند، آسان می سازد. آیکون ها به شکل منطقی و منظمی سازمان دهی شده اند و این اطمینان را به وجود می آورند که کاربران می توانند به راحتی، عملکرد مورد نظرشان را به انجام برسانند. حتی اگر شخصی در زمینه ی میزبانی وب تازه وارد باشد، سی پنل طوری طراحی شده است که یادگیری و پیمایش با آن، نسبتأ آسان است.
مدیریت نام دامنه
سی پنل، مدیریت دامنه و زیر دامنه را آسان می سازد. این امر به کاربران اجازه می دهد تا چندین دامنه را از یک حساب، تنظیم و کنترل کنند. فرقی نمی کند که شما دامنه ها را انتقال دهید، دامنه های میزبانی شده را تنظیم کنید یا مناطق DNS را مدیریت کنید؛ cPanel ابزارهای کارآمدی برای انجام این امور دارد. این روش مدیریت، متمرکز بر مشاغل یا افرادی است که دارای شبکه های چندگانه و ارزشمند هستند.
مدیریت ایمیل
کاربران می توانند به کمک cPanel، حساب های ایمیل مرتبط با دامنه ی خود را به شکلی یکپارچه ایجاد و مدیریت کنند. ارسال کنندگان ایمیل، پاسخ دهندگان خودکار و فیلترهای هرزنامه، عملکرد ایمیل و تجربه ی کاربر را افزایش می دهند. وب میل داخلی cPanel، این امکان را برای کاربران به وجود می آورد که از هر دستگاه و هر مکانی به ایمیل خودشان دسترسی داشته باشند.
مدیریت فایل
فایل منیجر داخلی cPanel، یک ابزار قدرتمند برای مدیریت و ویرایش فایل های وب سایت شما بدون FTP است. کاربران می توانند فایل ها را در رابط کاربری حذف، آپلود و ویرایش کرده و آن ها را انتقال دهند. امکان ایجاد و بازیابی پشتیبان گیری نیز وجود دارد و از این طریق، اطمینان حاصل می شود که داده های سایت امن بوده و قابل بازیابی می باشند.
مدیریت پایگاه داده
cPanel فرآیند ایجاد و مدیریت پایگاه داده را آسان می سازد. کاربران می تواند با استفاده از ابزارهایی مانند phpMyAdmin با پایگاه داده های MySQL تعامل داشته باشند و کارهایی مانند وارد کردن داده یا اجرای پرس و جوهای SQL را آسان تر کنند. ترکیب این ابزارها تضمین می کند که مدیریت پایگاه داده آسان است؛ حتی برای افرادی که در SQL تازه کار هستند.
ویژگی های امنیتی
امنیت، بخشی جدایی ناپذیر از اینترنت است. cPanel به نیاز داشتن به این بخش از طریق اجازه دادن به کاربران برای پیکربندی گواهی های SSL، مدیریت کلیدهای SSH و پیکربندی مسدود کننده های IP، پاسخ می دهد. ابزارهایی مانند Hotlink Protecyion و Leech Protection به جلوگیری از دسترسی یافتن یا استفاده ی غیر مجاز از منابع سایت، کمک می کنند.
مزایا و معایب استفاده کردن از سی پنل
مزایا و معایب اصلی سی پنل به شرح زیر هستند:
مزایا :
رابط کاربری آسان
یکی از برجسته ترین ویژگی های cPanel، داشتن رابط بصری و ساده برای استفاده کردن است. کاربران با دانش فنی محدود نیز می توانند به راحتی از این پنل استفاده کنند. این پلتفرم به وضوح طراحی شده است تا اطمینان حاصل شود که کاربران به راحتی می توانند، ابزارهای مورد نیاز خود را پیدا کرده و از آن ها استفاده نمایند.
ویژگی های غنی(جامع)
سی پنل دارای مجموعه ای جامع از ویژگی ها است که متناسب با انواع نیازهای مدیریت وب سایت، طراحی شده اند. این ویژگی ها شامل: تنظیم ایمیل، مدیریت دامنه، ایجاد پایگاه داده، ویژگی های امنیتی و نصب نرم افزار می شوند. سی پنل از این طریق، بسیاری از عملکردها یا وظایف را پوشش می دهد. مجموعه ویژگی های غنی(جامع) سی پنل تضمین می کنند که مدیران شبکه، تمام ابزارهای مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشند.
ویژگی های امنیتی قدرتمند
سی پنل بر نیازهای امنیتی عصر دیجیتال، متمرکز است. این پلتفرم، شامل انواع ابزارهای امنیتی از جمله: مسدود کننده ی IP، نصب گواهینامه ی SSL و احراز هویت دو مرحله ای می باشد. این ویژگی ها، امنیت وب سایت را بهبود می بخشند و اعتماد کاربران را در مورد امنیت داده های(دارایی های) آنلاینشان، افزایش می دهند.
مقیاس پذیری و سفارشی سازی
انعطاف پذیری سی پنل، یکی از مزایای آن است که کمتر از دیگر مزایا شناخته شده است. این مزیت می تواند، نیازهای کوچک و بزرگ وب سایت های تجاری را برآورده کند. افزونه های بی شمار cPanel، سبب رشد و تکامل سایتتان شده و از این طریق، سی پنل تضمین می کند که ابزارهای مدیریت وب شما می توانند بر اساس آن ها سفارشی سازی شده و گسترش یابند.
قابلیت های یکپارچه سازی یکپارچه
سی پنل با بسیاری از برنامه ها و نرم افزارهای شرکت های دیگر، ادغام می شود. این ادغام شدن و همکاری تضمین می کند که کاربران می توانند، عملکلرد سایت های خودشان را بهبود بخشند، ویژگی های مختلف را یکپارچه کنند و حتی سیستم های صورت حساب مانند WHMCS را بدون مشکلات سازگاری، یکپارچه سازند.
به روز رسانی و پشتیبانی منظم
تیم سی پنل، دائمأ در حال کار بر روی بهبود پلتفرم است. این پلتفرم به طور مرتب به روز می شود و به کاربران امکان می دهد که به آخرین ویژگی ها، اصلاحات امنیتی و بهبودی ها، دسترسی داشته باشند. انجمن جامع و سیستم پشتیبانی cPaqnel تضمین می کنند که کمکی همیشگی از طریق انجمن ها، اسناد یا خدمات مشتری در دسترس است.
معایب :
اثر هزینه
CPanel، یک پلتفرم رایگان نیست. برای کسانی که چندین وب سایت یا سرور را مدیریت می کنند، هزینه ی این پنل ممکن است افزایش یابد و سی پنل را نسبت به سایر ابزارهای کنترل پنل رایگان یا کم هزینه، گران تر سازد.
مشکلات نرم افزاری و عملکردی
اگر چه سی پنل ویژگی های زیادی را ارائه می دهد هر کاربری به همه ی آن ها نیاز ندارد. چنین ابزارهای فراوانی، گاهی اوقات می توانند باعث ازدیاد داده های یک نرم افزار شوند و این امر نیز بر عملکرد سرور، تأثیر خواهد گذاشت. گاهی اوقات به روز رسانی های پلتفرم، ویژگی هایی را آشکار می سازند که ممکن است برای همه ی کاربران ضروری نباشند و همچنین این ویژگی ها، منابع ارزشمند پلتفرم را مورد استفاده قرار می دهند. این در حالی است که می توان از این منابع ارزشمند در موارد دیگری استفاده کرد.
منحنی یادگیری برای کاربران پیشرفته تندتر است
مبتدیان اغلب، قدردان رابط کاربری آسان سی پنل هستند. کاربران پیشرفته ممکن است متوجه شوند که برخی از کارها، بیش از حد ساده شده اند و عملیات پیچیده تر را دشوار می سازند. این در حالی است که رابط کاربری سی پنل برای کارهای اساسی(مهم)، عالی است. محیط داخلی، گاهی اوقات می تواند مانع کسانی شود که می خواهند مدیریت سرور پیشرفته یا پیکربندی های سفارشی را خارج از پیشنهادات استاندارد cPanel انجام دهند.
گزینه های سفارشی سازی محدود
اگر چه سی پنل بسیار قدرتمند است اما گزینه های سفارشی سازی گسترده ای را برای ظاهر یا چیدمان، ارائه نمی دهد. برندها یا شرکت هایی که به دنبال ارائه ی تجربه ای منحصر به فرد از برندشان به کاربران خود هستند، ممکن است محدودیت های سفارشی سازی cPanel را مانعی برای خود بدانند.
مسائل مربوط به سازگاری
CPanel در درجه ی اول، برای محیط های میزبانی مبتنی بر لینوکس در نظر گرفته شده است. افرادی که از سرورهای ویندوز استفاده می کنند، متوجه می شوند که سی پنل، سازگار نیست. این امر باعث می شود که سایر راهکارهای کنترل پنل برای میزبانی ویندوز، انتخاب بهتری برای این کاربران باشند.
اتکای بیش از حد به افزونه ها
همچنان که سی پنل ویژگی های زیادی را ارائه می دهد، برخی از ویژگی های پیشرفته یا نیازهای خاص به پلاگین های(افزونه های) دیگری نیاز دارند. اتکا کردن به این افزونه ها، گاهی اوقات می تواند باعث ایجاد شدن مشکلات سازگاری به خصوص به هنگام به روز رسانی سی پنل شود. همچنین به معنای تحقیقات اضافی، نصب و احتمالأ هزینه های اضافی برای کاربر نیز می باشد.
اکنون که در مورد تعاریف پلسک و سی پنل صحبت کردیم و ویژگی ها، مزایا و معایب آن ها را مورد بررسی قرار دادیم، بیایید تفاوت های پلسک و سی پنل را با یک دیگر بررسی و مقایسه کنیم.
پلسک در مقابل سی پنل: تفاوتشان در چیست؟
مقایسه ی تفاوت های بین پلسک و سی پنل، می تواند بینش ارزشمندی را به هنگام تصمیم گیری در مورد این که آیا پلسک انتخاب بهتری است یا سی پنل، ارائه دهد.
پلسک در مقابل سی پنل: رابط کاربری
پلسک
پلسک، رابط کاربری منظم، بصری و مدرنی را ارائه می دهد. این کنترل پنل به راحتی قابل پیمایش است و تمام ابزارها و ویژگی های ضروری برای پیمایش آسان در آن وجود داشته و گروه بندی شده اند. طراحی پلسک با سراسر ویندوز و لینوکس سازگاری دارد و کار کردن بر روی چندین پلتفرم را برای کاربران، آسان می سازد. پلسک، اپلیکیشن موبایلی را عرضه می کند که به کاربران اجازه می دهد تا سرورها و وب سایت های خودشان را از هر جایی مدیریت کنند.
سی پنل
در حالی که cPanel بسیار قدرتمند است، رابط کاربری آن اغلب زیباتر از Plesk به نظر می رسد. طراحی لایه ای آن، عملکرد را از طریق بخش های طبقه بندی شده برای فایل ها و پایگاه های داده افزایش می دهد. اگر چه ساده است اما مبتدیان ممکن است آن را به دلیل نمادهای فراوانی که وجود دارند، کمی گیج کننده بدانند. ظاهر cPanel نیز ممکن است بسته به ارائه دهنده ی هاست(میزبانی)، متفاوت باشد؛ زیرا آن ها می توانند ظاهر آن را سفارشی سازی کنند.
پلسک در مقابل سی پنل: عملکرد
پلسک
پلسک اثرات جزئی تری دارد و روی پیکربندی های مختلف سرور به شکل مؤثری عمل می نماید. همچنین این پلتفرم روی سرورهای ویندوز و لینوکس نیز کار می کند. عملکرد پلسک، عمومأ روان است؛ ولی مانند هر پلتفرمی می تواند تحت تأثیر منابع سرور و تنظیمات اساسی قرار گیرد.
سی پنل
CPanel به طور خاص برای سرورهای لینوکس طراحی و برای این پلتفرم، بهینه شده است تا عملکرد ثابتی را تضمین کند. این ویژگی بسیار خوبی است و می تواند بسیاری از عملیات های هم زمان را بدون تأخیر زیاد انجام دهد؛ زیرا منابع سرور کافی است.
پلسک در مقابل سی پنل: ویژگی ها و ابزارها
پلسک
پلسک به خاطر تنوعی که دارد، معروف است. این پلتفرم از ویندوز و لینوکس پشتیبانی کرده، مدیریت یکپارچه ی وردپرس را ارائه می دهد (از طریق جعبه ابزار وردپرس) و ابزارهایی را نیز برای توزیع کنندگان، فراهم می کند. برنامه های اضافی برای عملکردهای دیگر از جمله پیشرفت های امنیتی و ابزارهای SEO نیز در دسترس قرار دارند. Plesk به طور یکپارچه با پلتفرم های مختلفی مانند: Docker، GitHub و موارد دیگر، ادغام می شود.
سی پنل
سی پنل به مقدار زیادی بر پایه ی کاربری لینوکس خود، متمرکز است؛ همراه با WHM(مدیر میزبان وب) برای پیکربندی و مدیریت در سطح سرور. سی پنل در مدیریت دامنه، میزبانی ایمیل و مدیریت پایگاه داده، تخصص دارد.
این برنامه همچنین محیطی را فراهم می کند که کاربران می توانند، برنامه ها و اسکریپت های(نسخه های) اضافی دیگری را نیز خریداری و نصب نمایند. یکی از ویژگی های بارز سی پنل، ابزار “Easy Apache” است که به کاربران اجازه می دهد تا به راحتی وب سرور آپاچی را پیکربندی کنند.
پلسک در مقابل سی پنل: امنیت
پلسک
پلسک به دلیل ویژگی های امنیتی قوی خود، شناخته شده است. در آخرین نسخه ی پلسک Obsidian، مجموعه ای از اقدامات امنیتی، ادغام شده اند. ویژگی هایی مانند فایروال Plesk، جلوگیری از نفوذ Fail2ban و mod_security به طور پیش فرض، نصب شده اند. کاربران می توانند آنتی ویروس Plesk Premium و ImunifyAV را برای راهبردهای امنیتی پیشرفته، خریداری نمایند.
سی پنل
CPanel به خصوص همراه با WHM(مدیر میزبان وب)، انواع مختلفی از ویژگی های امنیتی را ارائه می دهد. ویژگی هایی مانند IP Deny Manager، محافظت از HotLink و دسترسی SSH، برای جلسات امن وب برقرار هستند. آن ها همچنین با ModSecurity ادغام می شوند و نصب خودکار SSL را برای همه ی دامنه ها ارائه می دهند و رمزگذاری داده ها را نیز، تضمین می کنند.
پلسک در مقابل سی پنل: Distros(توزیع ها)
پلسک
پلسک، دارای انواع سیستم عامل های پشتیبانی شده است. همچنین با ویندوز و توزیع های مختلف لینوکس، سازگار می باشد. این توزیع ها شامل: CentOS، Ubuntu، Debian و حتی RHEL(Red Hat Enterprise Linux) هستند؛ اما نه محدود به آن ها.
سی پنل
CPanel برای توزیع های لینوکس به خصوص CentOS، خاص ترین گزینه ای می باشد که طراحی شده است. سی پنل با پیشرفت های اخیر، پشتیبانی خود را به سایر توزیع های لینوکس مانند CloudLinux و AlmaLinux گسترش داده است؛ خصوصأ بعد از اعلام توقف CentOS 8؛ اما بر خلاف Plesk، cPanel از ویندوز پشتیبانی نمی کند.
پلسک در مقابل سی پنل: قیمت گذاری
پلسک
پلسک مدل های قیمت گذاری متنوع و نسخه های مختلفی را برای پاسخگویی به نیازهای کاربران مختلف، ارائه می دهد: Web Admin، Web Pro و Web Host. قیمت این موارد، قابل تغییر است و گزینه هایی را برای سرورهای اختصاصی و VPS ارائه می دهد. گنجاندن جعبه ابزار وردپرس(یک ویژگی قوی در پلسک)، ممکن است روی هزینه تأثیر بگذارد؛ به خصوص اگر نسخه ی پریمیوم را انتخاب کنید.
قیمت سی پنل، اخیرأ دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است. به جای داشتن ساختار قیمت گذاری ثابت، این پلتفرم الگوی قیمت متغیر و مبتنی بر حساب دارد. این بدین معنا است که تعداد حساب های میزبانی وب، هزینه را تعیین می کند. این امر می تواند، منجر به افزایش کارمزد برای مشاغل یا فروشندگان با چندین حساب شود. همچنین می تواند برای مشاغل کوچک یا کاربران فردی نیز، مقرون به صرفه باشد.
پلسک در مقابل سی پنل: سازگاری با سیستم عامل
پلسک
یکی از مزایای اصلی پلسک، سازگاری بین پلتفرم های آن است. این مورد، یکی از معدود کنترل پنل هایی است که می تواند بر روی سرورهای ویندوز و لینوکس، اجرا شود. این امر باعث می شود که این کنترل پنل برای مدیران سیستمی که از سیستم عامل های مختلف استفاده می کنند یا بین سیستم عامل های مختلف مدام سوئیچ می کنند، برترین و کارآمدترین گزینه باشد.
سی پنل
CPanel در درجه ی اول، برای سرورهایی که لینوکس دارند در نظر گرفته شده است؛ یعنی بر روی سیستم هایی مانند: CentOS، CloudLinux و Enterprise Linux Red Hat (RHEL)، اجرا می شود. اگر چه این امر ممکن است محدود کننده به نظر برسد، ولی شایان ذکر است که لینوکس، میزبان اکثر وب سایت های جهان می باشد. تمرکز منحصر به فرد سی پنل بر لینوکس به آن اجازه می دهد تا عملکرد و ادغام با این سیستم عامل محبوب را تنظیم کرده و آن را به اولین انتخاب برای بسیاری از مدیران لینوکس، تبدیل نماید.
Plesk در مقابل cPanel: کدام پنل کنترل میزبانی وب را انتخاب کنیم؟
هنگام مقایسه ی Plesk و cPanel، افراد ممکن است تصمیم بگیرند که از کدام پنل کنترل میزبانی وب استفاده کنند. چند فاکتور برای دستیابی به این منظور وجود دارند که هنگام انتخاب بین Plesk و cPanel، باید در نظر گرفته شوند تا به ساده سازی فرآیند تصمیم گیری کمک کنند:
سازگاری با سیستم عامل
پلسک: یکی از مهم ترین عملکردهای پلسک، سازگاری آن با ویندوز و لینوکس است که آن را برای محیط های مختلف سرور، مناسب می سازد.
سی پنل: cPanel به طور خاص، برای لینوکس است؛ اما محصول همراه آن یعنی WHM(مدیر میزبان وب) به طور خاص، برای مدیریت سرور طراحی شده است و مجموعه ی کاملی از ابزارها را ارائه می دهد(اگر چه برای سرورهای لینوکس، مناسب است).
رابط کاربری
پلسک: پلسک، رابط کاربری منظم تر و مدرن تری را ارائه می دهد. این رابط ها، اغلب بصری تر می باشند؛ خصوصأ برای کسانی که در میزبانی وب، تازه وارد هستند.
سی پنل: رابط کاربری cPanel تا حدودی قدیمی می باشد؛ ولی چیدمان و سازماندهی ساده ی آن آزمایش شده است و کاربران کهنه کار، آشنایی با آن را ترجیح می دهند.
ویژگی ها و امکانات اضافی
Plesk: پلسک با یک جعبه ابزار وردپرس داخلی ارائه می شود که مدیریت سایت های وردپرس را برای کاربران، آسان می سازد. همچنین از Docker پشتیبانی کرده و دسترسی یافتن به بسیاری از ابزارهای توسعه ی مدرن را نیز، فراهم می کند.
cPanel: سی پنل، منبعی قوی و جامع از ویژگی ها را با مزیت اضافی WHM برای مدیریت عمیق تر سرور، ارائه می دهد. محیط(اکوسیستم) آن، بسیار گسترده است و توسط بسیاری از پلاگین ها(افزونه ها) و ادغام های دیگر، پشتیبانی می شود.
محافظت
Plesk: پلسک با ویژگی هایی مانند Fail2ban، نظارت فعال سیستم و فایروال خود، پیشرفت های زیادی در زمینه ی امنیت داشته است.
cPanel: سی پنل، شامل WHM است که ویژگی های امنیتی قدرتمندی از جمله: مسدود کردن آدرس IP، بررسی وضعیت SSL/TLS و موارد دیگر را ارائه می دهد.
قیمت
Plesk: قیمت پلسک بر اساس سطح و ویژگی ها، متفاوت است. این پلتفرم، مدلی انعطاف پذیر است که برای کاربران تازه کار یا ناتوان، کاربردی تر است.
cPanel: سی پنل به طور کلی، ساختار قیمت گذاری استانداردتری دارد که می تواند، نسبتأ بالا باشد؛ خصوصأ برای مشاغل کوچک یا کاربران فردی.
نتیجه گیری_ پلسک در مقابل سی پنل
هنگام مقایسه ی Plesk و cPanel، تصمیم نهایی به نیازها، ترجیحات و محیط سرورتان بستگی دارد. هر دو کنترل پنل، مزایا و معایب خود را دارند. پلسک، رابط کاربری مبتدی مورد پسند تری را ارائه می دهد در حالی که سی پنل، طیف گسترده ای از ویژگی ها را دارد که کاربران حرفه ای یا پیشرفته، آن ها را دوست خواهند داشت.
صرف نظر از این که کدام پنل کنترل میزبانی را ترجیح می دهید، نکته ی اصلی همچنان، داشتن یک پلتفرم میزبانی محکم به عنوان پایه است.
سؤالات متداول
سؤال: سی پنل یا پلسک؟ کدام بهتر است؟
هنگام مقایسه ی Plesk و cPanel، انتخاب نهایی و ایده آل به ترجیحات و الزامات شخصی بستگی دارد. هر دو کنترل پنل های میزبانی وب، درجه یک هستند و هر کدام، مزایای خاص خود را دارند. cPanel به دلیل عملکرد غنی و آشنا، برای کاربران با تجربه محبوب است. این در حالی است که Plesk، یک رابط بصری تر به ویژه برای مبتدیان ارائه می دهد.
سؤال: آیا پلسک مشابه سی پنل است؟
خیر، پلسک و سی پنل، دو کنترل پنل میزبانی وب متفاوت هستند. اگر چه آن ها عملکردهای اولیه ی مشابهی را مانند کمک به مدیریت وب سایت و سرور ارائه می دهند، خدمات دیگری که ارائه می دهند ممکن است متفاوت باشند. هنگام انتخاب بین Plesk و cPanel، درک کردن این تفاوت ها برای تصمیم گیری آگاهانه، مهم است.
سؤال: پلسک رایگان است یا پولی؟
پلسک یک راه حل کنترل پنل پولی است. اگر چه قیمت آن ممکن است بسته به ویژگی ها و نوع مجوزی که انتخاب می کنید متفاوت باشد، مهم است که به خاطر داشته باشید که سرمایه گذاری در یک پنل کنترل با کیفیت مانند Plesk، می تواند مزایای زیادی از جمله سهولت استفاده و عملکرد را ارائه دهد؛ به ویژه هنگام مقایسه ی Plesk در مقابل cPanel و سایر گزینه های موجود در بازار.
سؤال: تفاوت سی پنل و پلسک در چیست؟
CPanel و Plesk، دو کنترل پنل میزبانی وب محبوب برای مدیریت سرور و میزبانی وب سایت هستند. تفاوت اصلی، این است که cPanel برای کار با سرورهای مبتنی بر لینوکس طراحی شده است؛ حال آن که Plesk را می توان با سرورهای لینوکس و ویندوز استفاده کرد.
سؤال: چه سیستم عامل هایی توسط cPanel و Plesk پشتیبانی می شوند؟
CPanel با سرورهای لینوکس به ویژه CentOS سازگار است. این در حالی است که Plesk از سیستم عامل های لینوکس و ویندوز پشتیبانی می کند.
سؤال: تفاوت های اصلی بین cPanel و Plesk چیست؟
تفاوت های اصلی بین cPanel و Plesk، شامل سیستم عامل هایی است که آن ها پشتیبانی می کنند، رابط های کاربری ای که دارند و همچنین ویژگی های مدیریت میزبانی ای که ارائه می دهند.
سؤال: آیا سی پنل و پلسک، رابط کاربری گرافیکی ارائه می کنند؟
بله هر دو کنترل پنل cPanel و Plesk، رابط های کاربری گرافیکی ای را برای مدیریت حساب های میزبانی، تنظیم سرور و تنظیمات وب سایت، ارائه می دهند.
سؤال: آیا تفاوت قیمتی بین پلسک و سی پنل وجود دارد؟
بله، تفاوت قیمتی بین پلسک و سی پنل وجود دارد. پلسک، گزینه های قیمت گذاری متنوعی را ارائه می دهد؛ از جمله نسخه ای که برای افراد حرفه ای در زمینه ی وب طراحی شده است. این در حالی است که قیمت گذاری cPanel، بر اساس یک قالب ثابت برای هر حساب می باشد.
سؤال: چه ویژگی هایی در پلسک گنجانده شده اند که سی پنل فاقد آن ها است؟
Plesk، شامل پشتیبانی از سرورهای لینوکس و ویندوز است و توانایی اجرای اسکریپت ها(نسخه های) مختلف وب مانند وردپرس و ادغام با Lets Encrypt برای دریافت گواهینامه های رایگان SSL و موارد دیگر را دارد.
سؤال: چه ویژگی هایی در سی پنل گنجانده شده اند که پلسک فاقد آن ها می باشد؟
CPanel، شامل ویژگی هایی مانند ادغام cPanel و WHM (مدیر میزبان وب)، ادغام بهتر با اسکریپت های(نسخه های) وب محبوب مانند وردپرس و برخی از ویژگی های مدیریت حساب میزبانی می باشد.
سؤال: کدام ارائه دهندگان میزبانی وب از cPanel و Plesk پشتیبانی می کنند؟
ارائه دهندگان میزبانی وب محبوب مانند A2 Hosting، cPanel و Plesk را به عنوان گزینه های مناسب کنترل پنل برای خدمات میزبانی خود، ارائه می دهند.
سؤال: آیا می توانم از cPanel و Plesk به طور هم زمان برای میزبانی VPS استفاده کنم؟
بله، cPanel و Plesk به طور گسترده ای برای میزبانی VPS استفاده می شوند و قابلیت های کنترل و مدیریت کامل را به سرور خصوصی مجازی، ارائه می دهند.
سؤال: کنترل پنل ترجیحی شما برای هاست(میزبانی) وردپرس چیست؟ سی پنل یا پلسک؟
CPanel و Plesk هر دو با هاست(میزبانی) وردپرس، سازگار هستند. ترجیح دادن یکی از این دو، بستگی به دانش و الزامات خاص هر کاربر دارد؛ زیرا هر دو کنترل پنل، قادر به مدیریت کارآمد هاست وردپرس هستند.