۵
(۲)

امروزه روترهای میکروتیک به دلیل توانایی پشتیبانی از شبکه‌های خانگی تا شرکت های بزرگ، بین مشتریان و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی (ISP)ها محبوبیت فراوانی دارند.

این روترها با بهره‌گیری از پلتفرم سخت‌افزاری RouterBOARD و سیستم‌عامل RouterOS MikroTik به کاربران اجازه می‌دهد تا تقریباً هر جنبه‌ای از شبکه خود را سفارشی‌سازی کرده و بهینه‌سازی کنند.

از دیگر قابلیت‌های روترهای میکروتیک می توان به: مسیریابی لایه ۳، کنترل پهنای باند، تحلیل ترافیک، مدیریت صف، VPN، و امنیت شبکه اشاره کرد.

به‌روزرسانی مداوم، مدیریت و پیکربندی صحیح روترهای میکروتیک می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر کارایی و امنیت کل شبکه داشته باشد.

از این رو، فراهم آوردن زمان و توجه کافی برای یادگیری و استفاده از قابلیت‌های این روترها، سرمایه‌گذاری مهمی در زیرساخت فناوری اطلاعات هر سازمانی به شمار می‌رود.


پیکربندی روترهای میکروتیک چگونه انجام می‌شود؟

برای مشاهده و اعمال تغییرات در تنظیمات روتر میکروتیک خود، باید به یکی از روش های زیر به روتر خود متصل شوید:

۱-استفاده از رابط خط فرمان (CLI):

که از طریق Telnet، SSH یا کابل سریال قابل دسترسی است.

۲-استفاده از WebFig:

یک رابط کاربری وب برای پیکربندی، نظارت و عیب‌یابی RouterOS MikroTik، تنها با وارد کردن آدرس IP روتر میکروتیک خود در مرورگر وب، به این ابزارها دسترسی خواهید داشت.

۳-استفاده از WinBox:

یک ابزار پیکربندی مخصوص ویندوز که روی سیستم‌های لینوکس و MacOS نیز قابل استفاده است.

پیکر بندی روترهای میکروتیک به صورت پیش فرض:

پیکربندی پیش‌فرض روتر میکروتیک به نوع پلتفرم RouterBOARD بستگی دارد.

شما می‌توانید با اجرای دستورsystem default-configuration print، پیکربندی‌های پیش‌فرض اعمال شده بر روی دستگاه خاص میکروتیک خود را مشاهده کنید.

روتربرد میکروتیک

اطلاعات مورد نیاز برای پیکربندی روترهای میکروتیک:

– آدرس آیپی:  ۱۹۲.۱۶۸.۸۸.۱/۲۴ (پورتether1)

– نام کاربری:  admin

– رمز عبور: ندارد

برای حفظ امینت روترهای میکروتیک ضروری است که پس از اتصال به روتر، اقدام به بروزرسانی این اطلاعات از تنظیمات پیش‌فرض نمایید، مخصوصاً اگر روتر شما بدون رمز عبور تنظیم شده باشد.

کاربر پیش فرض روترهای میکروتیک:

به صورت پیش‌فرض، کاربری با نام “admin” دسترسی full control دارد برای همین توصیه می‌شود که این کاربر را غیرفعال کرده و کاربران جدیدی با دسترسی‌های مناسب ایجاد نمایید.

گزینه های اصلی پیکربندی روترهای میکروتیک:

DHCP Client:

به زبان ساده، روتر میکروتیک شما آدرس اینترنتی خود را از یک سرور مخصوصی که در برابرش قرار دارد، دریافت می‌کند. این کار به صورت خودکار انجام می‌شود و تنظیم پیش‌فرض روتر است.

اگر این روش با سرویس‌دهنده اینترنتی (ISP) شما سازگار نیست، باید آن را حذف کنید. برای این کار، کافی است به بخش تنظیمات کلاینت DHCP روترتان بروید که در قسمت تنظیمات IP قرار دارد.

IP Static:

در این حالت، روتر میکروتیک شما یک آدرس اینترنتی ثابت دارد که تغییر نمی‌کند. ابتدا، روتر شما فقط آدرس شبکه داخلی (LAN) را نمایش می‌دهد،

اما می‌توانید با وارد کردن آدرس IP ثابت جدید در قسمت تنظیمات آدرس‌ها، آن را به روتر اضافه کنید.

NAT:

یکی دیگر از قسمت‌هایی که باید چک کنید تنظیمات NAT روترتان است. این کار باعث می‌شود که شبکه داخلی شما (LAN) توسط سرویس‌دهنده اینترنتیتان (ISP) پنهان شود.

برای درک بهتر این قسمت و نحوه فعال‌سازیش، می‌توانید به Wiki MikroTik مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید

برای دریافت آخرین اطلاعات و درباره روترهای میکروتیک و خرید سرورهای میکروتیک می‌توانید به نشانی زیر مراجعه نمایید:
سرور مجازی میکروتیک » زویپ سرور (zoip.ir)

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد آرا: ۲

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.