۰
(۰)

تعریف Carrier-Grade NAT (CGNAT):

با پیشرفت روزافزون تعداد دستگاه‌های متصل به اینترنت و محدودیت‌های ذاتی در تعداد آدرس‌هایIPv4 ، نیاز به راهکارهای نوین برای مدیریت آدرس‌دهی اینترنتی افزایش یافته است. CGNAT این امکان را فراهم آورده که چند صد تا چندین هزار مشترک با استفاده از یک آدرس IP عمومی به اینترنت متصل شوند، در حالی که هر کدام از آنها می‌توانند از آدرس‌های IP خصوصی استفاده کنند.

 

تفاوت های NAT و  CGNAT:

 

گفتیم که شبکه های خانگی یا اداری یک آدرس IP Public دارند که  آدرس IP Public را به آدرس‌های IP Private تبدیل می کرد تا سایر کلاینت ها و تجهیزات هم بتوانند از IP Public استفاده کنند.
اما در  CGNATدیگر کابرد فقط  IP Private دارد
فرآیند تخصیص IP در سطحی بزرگ‌تر و با تعداد بیشتری آدرس IP Private انجام می‌دهد.

شرکت همراه اول را در نظر بگیرد، مثلا  ۲۰ هزار دکل BTS دارد  که به ۴۰ میلیون نفر سرویس اینترنت می دهد.

آیا شرکت همراه اول برای این ۴۰ میلیون مشترک ۴۰ میلیون ipv4 پابلیک رزرو کرده؟

خیر، بلکه به جای هر کاربر، هر کدام از دکل های BTS یک ایپی پابلیک دارند و به هر کدام از کاربرانی که به این دکل وصل می شوند یک رنج آیپی CGNat می دهد.

 

CGNAT چیست؟

مزایای CGNAT:

۱- یکی از بزرگ‌ترین مزایای CGNAT کاهش نیاز به آدرس‌های IP عمومی است. این امر به ISP‌ها اجازه می‌دهد تا منابع محدود آدرس IP را به شیوه‌ای کارآمدتر مدیریت کنند.

۲- علاوه بر این، CGNAT می‌تواند به عنوان یک سطح امنیتی اضافی عمل کند، زیرا مشخص کردن آدرس IP دقیق یک مشتری از بیرون شبکه ISP دشوارتر می‌شود.

۳- می توان هزاران کاربر را به یک IP پابلیک متصل کرد.

معایب CGNAT:

۱- کاربر IP پابیلک ندارند.

۲- عدم امکان ایجاد Tunle، VPN Server یا دسترسی Remote به تجهیزات داخلی از خارج از شبکه وجود ندارد.

۳- عدم امکان اجرای بازی‌های آنلاین، VoIP و سایر برنامه‌هایی که نیاز به IP Public دارند.
۴- دشوار شدن تحلیل و ردیابی ترافیک اینترنتی را برای مقاصد قانونی.

 

جایگزین‌ها و آینده CGNAT:

 

در حالی که CGNAT یک راه‌حل موقتی برای مشکل کمبود آدرس‌های IP است، پیشرفت به سمت استفاده گسترده‌تر از IPv6، که می‌تواند تعداد زیادی آدرس IP فراهم کند، به عنوان راه‌حل بلندمدت مطرح است. با این حال، انتقال به IPv6 چالش‌های خود را دارد، از جمله نیاز به به‌روزرسانی تجهیزات و نرم‌افزارهای شبکه.

 

نتیجه‌گیری:

 

CGNAT یک ابزار کلیدی در مدیریت کمبود آدرس‌های IP در اینترنت امروزی است. با وجود مزایا و امکان ارائه یک راه‌حل موقتی برای این مشکل، ضرورت پیشروی به سمت فناوری‌های جدیدتر مانند IPv6 برای رفع این چالش‌ها در درازمدت غیرقابل اجتناب است، برای بالا بردن دانش خود در شبکه می تواند از مقالات تخصصی سایت زویپ سرور استفاده کنید.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.