با سلام و عرض ادب خدمت تمامی همراهان همیشگی زویپ سرور ، در این مقاله قصد داریم به معرفی مجازی ساز KVM ، معایب و ویژگی های آن و ارائه توضیحاتی در مورد مجازی سازی بپردازیم. برای درک اینکه کی وی ام چیست ، نیاز است ابتدا ما بدانیم مجازی سازی چیست و به چه شکلی انجام می شود ، به همین دلیل توضیح کوتاهی در رابطه با مجازی سازی نیز در این مقاله برای شما آماده کرده ایم. لازم به ذکر است ما در سطح جهان مجازی ساز های زیادی از جمله VMware و موارد دیگر را داریم که هر کدام معایب و مزایایی دارد ، ما در این مقاله به KVM و در مقالات آینده به دیگر مجازی ساز ها خواهیم پرداخت. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مجازی سازی چیست ؟
مجازی سازی از تکنولوژیهای بزرگی است که سبب شکلگیری تغییرات مهمی در دنیای فناوری و تکنولوژی شده است، بهصورتی که اجازه میدهد خیلی مفیدتر از منابع و فضای ابر استفاده کنیم. این فناوری با ارائه کردن راهحل هایی خودکار ، یک شکل و هماهنگ که مؤلفهها را در بهترین حالت تعامل باهم قرار میدهد، این امکان را در اختیار مدیران شبکه ها قرار میدهد تا ماشینهای مجازی ایجاد کنند که عملکردی شبیه به ماشینهای فیزیکی (کامپیوترهای واقعی) دارند، با این تفاوت که ما نیازی به چند سخت افزار نداریم و یک سخت افزار واحد (VDS) تمامی نیاز های مارا بر آورده میکند.
مجازی سازی با تقسیم منابع فیزیکی به بخش های مجازی، این امکان را فراهم کرده تا منابع را بهصورت دقیق مدیریت و از آنها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. در واقع مجازی سازی یک تکنولوژی نرمافزار محور است، ولی نیاز به سختافزار نیز دارد. پس اگر یک سرور فیزیکی با ۱۶ هسته پردازشی دارید که یک hypervisor روی آن در حال اجرا است، میتوان خیلی ساده یک یا چند ماشین مجازی که هر یک دو هسته پردازشی دارند ایجاد کرده و کار را شروع کنید. محدودیت دربارهی شیوه ساخت و استفاده از ماشینهای مجازی به راهحلهای نرمافزاری بستگی دارد که از آن استفاده میکنید.
مجازی سازها به کمک Heypervisor ها کار میکنند . در واقع hypervisor ها اصلی ترین نقش را در مجازی سازی دارند . hypervisor ها به دو نوع type 1 و type 2 تقسیم میشوند . نوع اول به مجازی سازهایی گفته میشود که به صورت مستقیم و مثل یک سیستم عامل روی سخت افزار نصب میشوند برای مثال vmware ESXi یا KVM از جمله این موارد هستند . نوع دوم این مجازی ساز ها ، آنهایی هستند که روی یک سیستم عامل میزبان نصب میشوند مثل vmware workstation یا Oracle VirtualBox یا QEMU.
KVM چیست ؟
کی وی ام یک مجازی ساز متن باز است که توسط یک ماژول در هسته لینوکس کار می کند. کی وی ام به شما این امکان را می دهد که یک سرور فیزیکی را به چندین سرور مجازی تقسیم کرده و انواع سیستم عامل های محبوب را بر روی آن نصب کنید، لازم به ذکر است که RedHat، یکی از توسعه دهنده های اصلی مجازی ساز KVM است.
KVM مخفف عبارت Kernel-based Virtual Machine به معنی «ماشین مجازی مبتنی بر هسته» می باشد. بنابراین، برای پاسخ به پرسش « مجازی ساز کی وی ام چیست؟ » می توان گفت یک مجازی ساز که مبتنی بر هسته می باشد. این مجازی ساز فناوری پیشرویی محسوب میشود که قابلیت استفاده از کرنل لینوکس بهعنوان Hypervisor را فراهم میکند. از مهمترین نکات kvm ، می توان به open source بودن آن اشاره کرد که باعث می شود این مجازی ساز روزانه توسط هزاران برنامه نویس و هکر مورد بررسی قرار بگیرد و اگر باگی مشاهده شود ، سریعا رفع شود.
با این تعاریف، حتماً متوجه شدهاید که KVM بخشی از لینوکس و لینوکس نیز بخشی از KVM است، اما ویژگیهای خاص آن، KVM را به Hypervisor و مجازی ساز کاربردی در نصب سیستمعاملهای مختلف تبدیل میکند. این مجازی ساز هر ماشین مجازی را به تمام سرویسهای معمولی سیستم فیزیکی، ازجمله BIOS مجازی و سختافزار مجازی مانند پردازنده و حافظه و کارتهای شبکه مجهز میکند. درنتیجه، بهکمک KVM هر ماشین مجازی ساز مانند ماشین فیزیکی شبیهسازی میشود.
KVM لینوکس را به یک hypervisor نوع ۱ (bare-metal) تبدیل می کند. کلیه نمایندگان Hypervisors برای اجرای VM ها به بعضی از مؤلفه های سطح سیستم عامل نیاز دارند ، مانند مدیر حافظه ، برنامه ریز پردازش ، پشته ورودی / خروجی (I / O) ، درایور دستگاه ، مدیر امنیت ، شبکه و موارد دیگر. KVM دارای تمام این مؤلفه ها است زیرا بخشی از هسته لینوکس است. هر VM به عنوان یک فرآیند معمولی لینوکس و برنامه ریزی شده توسط برنامه ریز استاندارد لینوکس ، با سخت افزار مجازی اختصاصی مانند کارت شبکه ، آداپتور گرافیکی ، CPU ، حافظه و دیسک اجرا می شود.
ویژگی های KVM
- پشتیبانی از طیف گستردهای از پلتفرمهای سختافزاری لینوکس
- امنیت VM و ایزولهسازی پیشرفتهتر را با استفاده از SELinux
- مجازیسازی امن (sVirt)
- پشتیبانی از live migration (مهاجرت یک VM در حال اجرا بین دو سرور اختصاصی بدون خاموش کردن سرور )
- قابلیت افزایش بلادرنگ منابع سرور (Ram , CPU , Hard)
مزایای KVM
- پشتیبانی از KSM یا Kernel Same-page Merging برای حذف صفحات حافظه تکراری و کاهش حافظه مصرفی
- امنیت عالی ، KVM از ترکیبی از SELinux و مجازی سازی امن (sVirt) برای امنیت پیشرفته VM استفاده میکند
- استفاده گسترده از KVM در میان نرم افزارهای اتوماسیون Open Source
- KVM میتواند از هرگونه حافظه رایج پشتیبانی شده توسط لینوکس ، از جمله برخی از دیسک های محلی و ذخیره سازهای متصل به شبکه (NAS) استفاده کند
- بسیار حرفه ای و قابل اعتماد بدلیل تجربه حدودا ۱۷ ساله
معایب KVM
- پیچیدگی فرآیند پیکربندی به نسبت سایر سیستم های مجازی ساز
- تخصیص منابع باعث محدودیت تعداد VM ها با توجه به سخت افزار مورد استفاده خواهد بود
صحبت در مورد KVM، صحبت در مورد فناوری مجازی سازی یا در مورد ماژول های هسته است. گاهی اوقات از KVM به عنوان ماشین مجازی یاد میشود، اما این درست نیست، زیرا KVM سخت افزار مجازی را ارائه نمیدهد. اینجاست که QEMU به بازی میآید.
QEMU یک VMM روی یک میزبان است که CPU را از طریق تبدیل باینری پویا شبیهسازی میکند و یک سری مدلهای سختافزاری را ارائه میکند تا سیستمعامل Guest فکر کند که مستقیماً با سختافزار سروکار دارد. در واقع، آنها با سخت افزار شبیه سازی شده توسط QEMU سر و کار دارند و QEMU این دستورالعمل ها را برای عملیات به سخت افزار واقعی ترجمه می کند. از طریق این حالت، سیستم عامل Guest میتواند با هارد دیسک، کارت شبکه، CPU ، CD-ROM ، دستگاه صوتی و دستگاه USB موجود در هاست تعامل داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت qemu مراجعه بفرمایید.
در صورتی که قصد ارائه و فروش VPS را دارید، میتوانید با خرید سرور مجازی و لایسنس KVM از زویپ سرور، نصب و کانفیگهای لازم را به کارشناسان شرکت بسپارید.
امیدواریم از این مقاله آموزشی زویپ سرور استفاده لازم را برده باشید.