۰
(۰)

در گذشته و زمانی که هنوز DNS اختراع نشده بود، افراد مجبور بودند آیپی وبسایت ها و سرور ها را حفظ کنند تا بتوانند وارد آنها شوند، همانطور که حدس می زنید این روش بسیار سخت بود و شما می‌بایستی هزاران آیپی را در ذهن خود نگه می داشتید و یا بر روی کاغذی آنها را یادداشت می کردید اما پس از اختراع DNS انقلاب بزرگی در سطح وب رخ داد

دی ان اس آمد تا دیگر نیازی به حفظ کردن آیپی ها نباشد و ما به راحتی بتوانیم یک نام که دامین نامیده می شود را به یک آیپی متصل کنیم، بدین صورت به راحتی می توانستیم با به خاطر داشتن چندکاراکتر ساده و یک پسوند، وارد یک وبسایت شویم. زمان دقیق شکل گرفتن این پروژه دقیقا مشخص نیست اما میدانیم که بین دهه ۷۰ تا ۹۰ میلادی شروع و ساختار اصلی توسعه داده شده، سپس از دهه ۹۰ به بعد قابلیت های جدید و پیشرفت های بعدی حاصل شد.

جالب است بدانید DNS در ابتدا با فرم و ساختار فعلی شناخته نمی شده است و سبک کار متفاوتی داشته است، در سال های اولیه این پروژه بصورت دستی تنظیم می شده است و سروری وجود نداشته تا کارها را بصورت اتوماتیک انجام بدهد، به عنوان مثال اگر شما می خواستید دو نیم سرور اختصاصی برای خود تعریف کنید می‌بایستی صبح زود به شرکت مربوطه مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه میدادید، سپس درصورت موافقت با درخواست شما، در پایان ساعات اداری نیم سرور اختصاصی شما در لیست دی ان اس نوشته می شد و در اختیار عموم قرار میگرفت. در نهایت در سال ۱۹۹۸ نیز، شرکت قدرتمند گوگل تاسیس شد تا دیگر نیازی به حفظ کردن دامنه نیز نداشته باشید و به راحتی بتوانید سایت موردنظر خود را با یک سرچ ساده پیدا کنید.

در این مقاله نیز بخش دی ان اس و رکورد های دی ان اس را در دایرکت ادمین معرفی می‌کنیم و به توضیح آن می پردازیم تا هر زمان نیازی به این موضوع داشتید، ابهامی برای شما وجود نداشته باشد.

ساخت یک رکورد DNS

از قسمت Account Manager وارد بخش DNS Management بشوید و در ادامه مراحل با ما همراه باشید.

پس از ورود به این بخش با تصویر بالا روبرو خواهید شد، البته اگر دامنه ای بر روی دایرکت ادمین شما ثبت نشده باشد این صفحه خالی خواهد بود. برای اضافه کردن یک رکورد جدید بر روی دکمه سبز رنگ ADD RECORD کلیک کنید.

در صفحه ساخت رکورد جدید چند گزینه مشاهده می کنید که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد.

Record Type : در این فیلد می‌بایستی رکورد موردنظر خود را انتخاب کنید، برای دامنه از A رکورد که وظیفه تبدیل آیپی به دامین را دارد استفاده کنید، البته این رکورد فقط از آیپی های v4 پشتیبانی می کند و در صورتی که شما دارای آیپی v6 هستید از رکورد AAAA استفاده کنید.

از مشهور ترین و پراستفاده ترین رکورد ها می توان به رکورد mx برای میل سرور ها، رکورد ns برای ساخت نیم سرور، رکورد txt برای ذخیره کردن متن در دی ان اس که اکثرا برای تایید مالکیت دامین استفاده می شود و غیره … اشاره کرد.

Name : در این بخش نامی که می خواهید به آیپی اختصاص بدید را وارد کنید، به عنوان مثال ما در این فیلد نام subdomain را وارد کرده ایم که در ادامه توضیحات بیشتری خواهیم داد.

TTL : مخفف Time To Live به معنای زمان زنده ماندن می باشد که مربوط به پکت هایی است که به سمت این نام ارسال می شود، مقدار آن بر حسب ثانیه است و پیشنهاد می شود تغییری در آن انجام ندهید.

Value : آیپی موردنظر خود را در این بخش وارد کنید.

پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز در فیلد ها بر روی گزینه ADD بزنید تا رکورد موردنظر شما ساخته و اضافه شود. در این مثال ما نام یا زیردامنه subdomain.zoip.ir را به آیپی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ ( این آیپی تستی در نظر گرفته شده و نمی توان در دنیای اینترنت یک رکورد را به یک آیپی پرایوت اختصاص دهید، مگر اینکه در شبکه خود دی ان اس سروری داشته باشید و در آن مورد مذکور را تعریف کنید ) اختصاص دادیم، سپس هر شخصی نام subdomain.zoip.ir را وارد کند به آیپی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ ریدایرکت خواهد شد. لازم به ذکر است بدلیل اینکه سرور های دی ان اس هر چند ساعت یکبار بروزرسانی می شوند، امکان دارد ساخت و اختصاص دادن رکورد های شما تا ۲۴ ساعت طول بکشد که اکثرا کمتر از این زمان و مابین ۲ الی ۸ ساعت می باشد.

ویرایش یک رکورد DNS

در بخش DNS Management همانطور که مشاهده می کنید رکورد هایی وجود دارد که در بعضی مواقع نیاز داریم تا آنها را تغییر دهیم، برای اینکار بر روی آیکون مداد مانند در سمت راست رکورد ها کلیک کنید تا صفحه ویرایش برای شما باز شود.

ادامه مراحل نیز همانند ساخت یک رکورد است و تنها تفاوت در تغییر دادن مقدار آنها است.

در صورتی که قصد ارائه و فروش هاست دایرکت ادمین را دارید، می‌توانید با خرید سرور مجازی دایرکت ادمین و لایسنس دایرکت ادمین از زویپ سرور، نصب و کانفیگ‌های لازم را به کارشناسان شرکت بسپارید.

امیدواریم از این مقاله آموزشی زویپ سرور استفاده لازم را برده باشید.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.