۰
(۰)

نرم افزارهای جدید تقریباً به صورت روزانه طراحی یا به روز می شوند و گاهی اوقات تامین سخت افزار موردنیاز آنها واقعاً دشوار است. برای کمک به عملکرد بهتر رایانه شخصی قدیمی خود، ممکن است برنامه های سبک وزن را انتخاب کنید. همین امر به توزیع‌های لینوکس نیز مربوط می‌شود، برخی ممکن است مناسب لپ‌تاپ شما باشند، برخی ممکن است مناسب نباشند. برای عملکرد خوب نیازی به رفتن به نزدیکترین فروشگاه و خرید آخرین مدل لپ‌تاپ ندارید، فقط توزیعی را انتخاب کنید که کاملاً با سخت افزار شما مطابقت داشته باشد. خوشبختانه، توزیع‌های زیادی وجود دارند که سبک وزن هستند و تقریباً روی هر مقدار منابعی کار می‌کنند. در این مقاله میخواهیم ۸ توزیع برتر لینوکس برای سیستم های ضعیف را معرفی و توضیحاتی در مورد آنها ارائه بدهیم. لازم به ذکر است این توزیع ها بر روی سرور مجازی لینوکس نیز قابل نصب هستند.

۱ _ Puppy

Puppy_desktop

این سیستم عامل به دلیل سهولت استفاده از آن و کمترین نیاز ممکن به حافظه بسیار محبوب است. منابع مورد نیاز این سیستم به حدی کم است که حتی رایانه های شخصی دهه ۱۹۹۰ نیز می توانند به راحتی این سیستم عامل را اجرا کنند. این توزیع واقعاً سبک است، بنابراین نباید انتظار تعداد زیادی برنامه از پیش نصب شده را داشته باشید. برنامه های از پیش نصب شده تنها شامل یک پخش کننده، AbiWord، ساده ترین مرورگر وب، Gnumeric و البته ابزاری برای دانلود بسته ها خواهد بود.

۲ _ Lubuntu

Lubuntu_desktop

این توزیع یک توزیع سبک وزن اوبونتو بیس است. هدف اولیه ایجاد چیزی بود که متناسب با تجهیزات قدیمی باشد و استفاده از آن سریع و آسان باشد. در کنار سیستم عامل، محیط LXDE بسیار قابل تنظیم و سبک وزن است. وقتی در مورد نرم افزارهای از پیش نصب شده این توزیع صحبت می کنیم، پردازنده های متن، مرورگرها، پخش کننده ها و موارد دیگر را شامل می شود. علاوه بر برنامه های از پیش نصب شده، به مخازن اوبونتو نیز دسترسی دارید که به شما امکان می دهد هر نرم افزاری را که مخصوص کاربران اوبونتو طراحی شده است نیز نصب کنید. اگرچه برنامه‌های کاربردی متنوعی وجود دارد، اما اگر رایانه قدیمی‌تری دارید، ما اکیداً توصیه می‌کنیم که همه چیز را به یکباره روی سیستم خود بارگیری نکنید. برای کاربران با آخرین سخت افزار، هیچ محدودیتی در نصب نرم افزار وجود ندارد.

حداقل نیاز برای نصب لوبونتو ۱ گیگابایت رم است و پردازنده باید Pentium M، Pentium 4، AMD K8 یا بالاتر باشد.

۳ _ Bodhi

Bodhi_desktop

یک توزیع سبک وزن، آسان برای استفاده و قابل تنظیم. دسکتاپ پیشفرض سیستم عامل، دسکتاپ Moksha است. در این توزیع می توانید همه چیز را از میانبرهای صفحه کلید گرفته تا تم ها شخصی سازی کنید. چندین نرم افزار از قبل نصب شده است و خودتان نیز می توانید نرم افزارهای بیشتری نصب کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که از برنامه های کمتری استفاده کنید، به خصوص اگر رایانه قدیمی دارید. با به حداقل رساندن تعداد نرم افزارهای خود، می توانید به سخت افزار کمک کنید تا عملکردی بدون لگ داشته باشد.

حداقل منابع مورد نیاز برای نصب این سیستم عامل ۲۵۶ مگابایت رم، پردازنده ۵۰۰ مگاهرتز و ۵ گیگابایت فضای ذخیره سازی است. همانطور که می بینید، اکثر کامپیوترهای قدیمی Bodhi را بدون مشکلات فنی اجرا می کنند.

۴ _ Zorin OS Lite

Zorin_lite_desktop

هدف از طراحی Zorin ایجاد یک سیستم ایمن و کاربردی است. هدف توسعه دهندگانی که نسخه Lite را توسعه میدهند نیز ایجاد یک سیستم کارآمدتر و سبک تر با همان ویژگی های امنیتی و عملکردی هستند. این سیستم می تواند بر روی رایانه های شخصی با تنها ۱ گیگابایت رم و ۱۰ گیگابایت فضای ذخیره سازی اجرا شود. بنابراین اکثر دستگاه های قدیمی می توانند از Zorin Lite استفاده کنند. یک مزیت عالی توزیع زورین شباهت رابط کاربری این سیستم عامل با ویندوز است. لازم به ذکر است در نسخه پرو زورین رابط کاربری را می توان به رابط کاربری macOS نیز شبیه کرد.

۵ _ LXLE

LXLE_desktop

LXLE استفاده از محیط LXDE را برای عملکرد بهتر سیستم فراهم می کند. علاوه بر LXDE فوق الذکر که دسکتاپ اصلی این توزیع است، هر کاربری می تواند آن را تغییر داده و از دسکتاپ های دیگر استفاده کند. خوشبختانه، هیچ گونه کمبودی در راستای انتخاب وجود ندارد. این توزیع سبک وزن کاملاً با سخت افزار قدیمی سازگار است. با این حال، این بدان معنا نیست که کاربران آخرین رایانه های شخصی نمی توانند LXLE را امتحان کنند. هر کاربری با هر مشخصات سخت افزاری می تواند از زیبایی بصری استثنایی این توزیع لذت ببرد.

۶ _ Xubuntu

Xubuntu_desktop

این توزیع، نسخه دیگری از اوبونتو است که با دسکتاپ XFCE عرضه می شود. این سیستم عامل هم برای کاربران با تجربه و هم برای کاربران جدید لینوکسی مناسب است. هدف اصلی این توزیع، ایجاد یک توزیع پرسرعت برای سخت افزار قدیمی است که در حال حاضر توسط اکثر کاربران استفاده می شود. این توزیع به خوبی از عهده این وظیفه برآمده است. این سیستم عامل بر روی سخت افزارهای قدیمی بسیار روان و بدون لگ اجرا می شود.

۷ _ Peppermint

Peppermint_desktop

این توزیع یک راه حل قوی تر برای کاربران با سیستم های قدیمی است. اگر مشکل بزرگی با macOS یا Windows از لحاظ منابع دارید، چرا راه حل سبک تری را امتحان نمی کنید؟ برای دستگاه های قدیمی تر، Peppermint انتخاب خوبی خواهد بود. دسکتاپ ارائه شده توسط این سیستم عامل LXDE می باشد. در اصل این توزیع برای کارکرد کامل با دسترسی محدود به حافظه طراحی شده است.

حداقل رم مورد نیاز برای نصب ۵۱۲ مگابایت است، بنابراین روی دستگاه قدیمی Core 2 Duo یا Pentium 4 نیز به خوبی کار خواهد کرد. پشتیبانی ابری این سیستم عامل ذخیره سازی داده ها را در برنامه های تحت وب بدون به خطر انداختن عملکرد و سرعت یک دستگاه واقعی آسان می کند. از نظر تجربه کاربری، توزیعی آسان برای نصب و کار کردن است. حتی کاربرانی که قبلاً هرگز از یک توزیع لینوکس استفاده نکرده اند می توانند به راحتی با آن کار کنند. منوی آن بصری و قابل درک است، بنابراین هیچ مشکلی نخواهید داشت.

۸ _ AntiX

antiX_desktop

این توزیع یک گزینه عالی برای کسانی است که نمی توانند سیستم عامل مفیدی برای دستگاه های قدیمی خود پیدا کنند. حداقل منابع مورد نیاز برای عملکرد صحیح سیستم عامل ۶۴ مگابایت رم و پردازنده Pentium II است. علیرغم نیازهای کم سیستم، کاربران همچنان می توانند از تجربه کامل دسکتاپ لذت ببرند.

آنتی ایکس با تعدادی برنامه از پیش نصب شده مانند پردازشگرهای کلمه، ابزارهای ترسیم، ابزارهای شبکه، ابزارهای اداری و خدمات ارائه می شود. این توزیع بر اساس دبیان است. حتی به عنوان یک کاربر لینوکسی جدید، هیچ مشکلی نخواهید داشت زیرا فرآیند نصب ساده و واضح است. از مزایای این توزیع می توان به پیکربندی بسیار بالا و به روز رسانی مکرر آن اشاره کرد که نیاز به نصب نسخه های جدید را از بین می برد. هر دستگاه قدیمی بدون هیچ مشکلی با AntiX کار خواهد کرد.

اگر ویندوز، macOS و چند سیستم‌عامل لینوکس را امتحان کرده‌اید و هیچ کدام به خوبی روی دستگاه شما کار نمی‌کند، احتمالاً از نسخه سبک‌ وزن لینوکس استفاده نکرده‌اید. این سیستم عامل ها به طور خاص برای سخت افزارهای قدیمی طراحی شده اند و هر رایانه شخصی می تواند با این سیستم عامل ها به خوبی کار کند.

امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده باشید.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.