۰
(۰)

امنیت سرور لینوکس: بهترین شیوه‌ها

لینوکس یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای سرورهای وب است. این یک پلتفرم متن‌باز است، به این معنی که می‌توانید امنیت سرور لینوکس خود را به تنهایی افزایش دهید، بدون اینکه به ناشر اصلی فناوری وابسته باشید. این یکی از مزایای کلیدی میزبانی سرور اختصاصی لینوکس است. شما کنترل کامل امنیت سرور خود را در دست دارید و شکی نیست که ایمن‌سازی سرورهای اختصاصی لینوکس برای محافظت از داده‌ها و مالکیت معنوی شما در برابر هکرها ضروری است. ما سه بهترین شیوه برای نصب پیش‌فرض سیستم لینوکس را بررسی خواهیم کرد تا به شما در بهینه‌سازی امنیت میزبانی سرور لینوکس کمک کنیم.

 رمزنگاری ارتباطات داده

بدیهی است که تمام داده‌هایی که از طریق شبکه منتقل می‌شوند، در معرض نظارت قرار دارند. توصیه می‌شود که هر زمان ممکن است، داده‌های منتقل شده را رمزنگاری کنید. استفاده از رمز عبور قوی یا استفاده از کلیدها/گواهی‌نامه‌های مناسب می‌تواند در این کار مؤثر باشد. بیایید به اقدامات مختلفی که می‌توانید اجرا کنید نگاهی بیندازیم:

– برای انتقال فایل از SCP، rsync، ssh یا sftp استفاده کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از ابزارهای خاص sshfs و fuse، سیستم فایل سرور راه دور را نصب کنید.
– گزینه دیگر GnuPG است که به شما امکان می‌دهد داده‌های خود را رمزنگاری و امضا کنید و دارای سیستم مدیریت کلید همه‌کاره و ماژول‌های دسترسی برای انواع مختلف دایرکتوری‌های کلید عمومی است.
– می‌توانید از OpenVPN استفاده کنید که یک SSL VPN سبک و مقرون به صرفه است. گزینه دیگر استفاده از تونل‌سازی و رمزنگاری برای ایجاد یک شبکه خصوصی امن بین میزبان‌ها یا یک LAN خصوصی ناامن است.

 از سرویس‌های FTP، Telnet و Rlogin/Rsh استفاده نکنید

اگر با packet sniffer‌ها آشنا باشید، احتمالاً می‌دانید که هر کسی در همان شبکه می‌تواند از این packet sniffer‌ها برای ضبط نام‌های کاربری، رمزهای عبور، پیکربندی‌های شبکه، دستورات FTP / telnet / rsh و فایل‌های منتقل شده استفاده کند. این داده‌های شما را در معرض خطر قرار می‌دهد. راه حل این مشکل استفاده از OpenSSH، SFTP یا FTPS (FTP over SSL) است که رمزنگاری SSL یا TLS را به FTP اضافه می‌کند. برای حذف rsh، NIS و سایر سرویس‌های قدیمی، دستور yum زیر را تایپ کنید:

 

 yum erase xinetd ypserv tftp-server telnet-server rsh-server

در صورتی که از میزبانی سرور اختصاصی لینوکس مبتنی بر Ubuntu/Debian استفاده می‌کنید، از دستور apt-get/apt برای حذف سرویس‌های ناامن استفاده کنید:

 

$ sudo apt-get –purge remove xinetd nis yp-tools tftpd atftpd tftpd-hpa telnetd rsh-server rsh-redone-server

### کرنل لینوکس و نرم‌افزار را به‌روز نگه دارید
اعمال وصله‌های امنیتی در نگهداری سرور میزبانی لینوکس مدیریت شده بسیار مهم است. لینوکس با تمام ابزارهای لازم برای به‌روزرسانی سیستم شما همراه است. همچنین ارتقا بین نسخه‌ها را آسان می‌کند. فقط به یاد داشته باشید که تمام به‌روزرسانی‌های امنیتی را در اسرع وقت بررسی و اعمال کنید. مجدداً، با استفاده از مدیر بسته RPM مانند yum و/یا apt-get و/یا dpkg، می‌توانید تمام به‌روزرسانی‌های امنیتی را اعمال کنید.

 

 yum update

یا

 

 apt-get update && apt-get upgrade

می‌توانید CentOS/Red hat/Fedora Linux را پیکربندی کنید تا اعلان‌های به‌روزرسانی بسته yum را از طریق ایمیل ارسال کند. گزینه دیگر اعمال به‌روزرسانی‌های امنیتی از طریق یک cron job است. در Debian / Ubuntu Linux می‌توانید از apticron برای ارسال اعلان‌های امنیتی استفاده کنید. همچنین می‌توانید ارتقاهای بدون نظارت را برای سرور Debian/Ubuntu Linux خود با استفاده از دستور apt-get/apt پیکربندی کنید:

 

$ sudo apt-get install unattended-upgrades apt-listchanges bsd-mailx

نتیجه گیری

میزبانی سرور اختصاصی لینوکس ابزاری ضروری برای رشد کسب و کار شماست. بسیار مهم است که خدمات میزبانی سرور لینوکس را از یک شرکت معتبر مانند زویپ سرور خریداری کنید.

همچنین برای افزایش امنیت سرور لینوکس، چندین اقدام کلیدی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید:

۱. تغییر پورت پیش‌فرض SSH: استفاده از پورتی غیر از پورت استاندارد ۲۲ برای SSH می‌تواند امنیت را افزایش دهد

۲. غیرفعال کردن ورود مستقیم root: اجازه ورود مستقیم به حساب root را از طریق SSH غیرفعال کنید

۳. استفاده از کلیدهای SSH: به جای استفاده از رمز عبور، از کلیدهای SSH برای احراز هویت استفاده کنید

۴. به‌روزرسانی منظم سیستم: همیشه سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای نصب شده را به‌روز نگه دارید

۵. نصب و پیکربندی فایروال: از یک فایروال قوی استفاده کنید و تنظیمات آن را بهینه کنید

۶. محدود کردن دسترسی‌ها: فقط به کاربران و سرویس‌های ضروری اجازه دسترسی دهید

۷. فعال کردن سهمیه دیسک: برای جلوگیری از پر شدن فضای دیسک توسط یک کاربر، سهمیه دیسک را فعال کنید

۸. استفاده از سرویس احراز هویت متمرکز: این کار به شما امکان می‌دهد کنترل مرکزی حساب‌های کاربری و داده‌های احراز هویت را حفظ کنید

۹. مانیتورینگ مداوم: همیشه سیستم را زیر نظر داشته باشید و لاگ‌ها را بررسی کنید

۱۰. تهیه نسخه پشتیبان منظم: از داده‌های مهم به طور مرتب بک‌آپ تهیه کنید

به یاد داشته باشید که امنیت ۱۰۰% وجود ندارد و همیشه باید هوشیار باشید و سیستم خود را به‌روز نگه دارید

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.