۰
(۰)

همانطور که میدانید تمامی اطلاعات و فضای مربوط به وبسایت شما نیازمند یک فضای میزبانی میباشد. در دنیای اینترنت، این فضا هاست نامیده میشود. هاست ها بسته به نیاز کاربران و وبمستر ها به انواع مختلفی تقسیم بندی میگردند. در این مقاله سعی داریم انواع هاست را به طور جداگانه به شما کاربران گرامی معرفی نماییم.

انواع هاست از لحاظ میزان منابع

تمام افرادی که قصد راه اندازی وبسایت دارند در قدم اول نیازمند یک هاست و دامنه هستند. برای داشتن یک انتخاب متناسب با نیازتان میبایست ابتدا انواع هاست را بررسی کنید. برای اینکه وقتی وارد بخش خرید هاست در یک سایت میزبانی وب میشوید، دچار سردرگمی نشوید. اما سوالی که مطمئنا برای شما بوجود خواهد آمد این است که کدام نوع هاست را انتخاب کنیم؟ در ادامه مطلب شما را با انواع هاست آشنا خواهیم کرد.

هاست اشتراکی

هاست اشتراکی دارای ارزان ترین نوع هاست بوده و مناسب وبسایت های جدید و کم بازدید میباشد. در سرویس های مرتبط با هاست اشتراکی، شرکت های هاستینگ یک سرور با منابع معین و محدود را بین کاربران چند وبسایت به اشتراک میگذارند. یکی از معایب هاست اشتراکی این است که در صورت پر بازدید بودن یک سایت، منابع هاست توسط آن سایت مصرف میشوند که در نهایت موجب کندی سرعت سایر وبسایت های قرار داده شده روی آن سرور خواهد شد. هاست های اشتراکی برای وب سایت های نوپا و وب سایت های تستی مناسب میباشد.

هاست VPS

VPS مخفف کلمه Virtual Private Server میباشد که به معنای سرور خصوصی مجازی است. برای کسانی که به دنبال ارتقای هاست خود هستند VPS گزینه مناسبی میباشد. این نوع هاست نیز از یک محیط اشتراکی استفاده میکند اما نوع اشتراک گذاری در آن متفاوت است. در هاست VPS از تکنولوژی مجازی سازی استفاده میشود. در این هاست یک سرور معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ قسمت تقسیم میشود و به هر کاربر میزان خاصی منابع اختصاص داده میشود. به عنوان مثال در صورتی که یک سرور دارای ۱۰ کاربر با ده گیگابایت رم و ۲۰۰ گیگابایت هارد دیسک باشد به هر کاربر بصورت اختصاصی ۱ گیگابایت رم و ۲۰ گیگابایت هارد تعلق میگیرد. در صورتی که وبسایتی از حد مجاز خود عبور کند صرفا همان سایت دچار اختلال میشود. خرید هاست VPS مستلزم پرداخت هزینه بالاتری نسبت به هاست اشتراکی میباشد.

هاست اختصاصی

هاست اختصاصی یا همان سرور اختصاصی برای سایت هایی با بیش از ۱۰۰ هزار بازدید در ماه مناسب میباشد. در این نوع هاست، فضای میزبانی بصورت اختصاصی روی یک سرور نگهداری میشود. در سرور اختصاصی شما قادر خواهید بود که فضای میزبانی خود را بصورت کامل اختصاصی سازی کنید و یا از بین انواع سیستم عامل ها یکی را انتخاب کنید. البته در سیستم VPS یا همان سرور مجازی نیز امکان انتخاب سیستم عامل برای شما فراهم میباشد. از آن جایی که همه سیستم متعلق به شماست، میتوانید هاست خود را بصورت کامل سفارشی سازی کنید. یکی از معایب سرور اختصاصی مسائل سخت افزاری آن است. در صورتی که حافظه رم پر شود سیستم بصورت اتوماتیک رم دوم را وارد میکند تا وبسایت با مشکلاتی مانند بار زیاد مواجه نشود که این فرایند در سرور های اختصاصی کمی زمان بر است.

هاست ابری

هاست ابری یا Cloud Host به هاستی گفته میشود که در آن اطلاعات بر روی بیش از یک سرور قرار میگیرند. در صورت بروز هر گونه مشکل در یک سرور سایت شما هم چنان در دسترس خواهد بود. پشتیبانی ابری جدیدترین نوع میزبانی میباشد. موتور جستجوی گوگل نمونه ای از هاست ابری میباشد که کاربران کند بودن آن را متوجه نخواهند شد. سیستم های ابری مقاومت بیشتری نسبت به حملات DDOS دارند.

انواع هاست

انواع هاست از نظر سیستم عامل

یکی از مهم ترین عوامل دسته بندی فضاهای میزبانی، نوع سیستم عامل است. بر همین اساس دو نوع اصلی سیستم عامل برای مدیریت هاست وجود دارد:

  • ویندوز
  • لینوکس

هاست های لینوکسی به قیمت ارزانتری ارائه میشوند. همچنین از پایداری و کیفیت بسیار بیشتری نسبت به هاست های ویندوزی برخوردارند. امروزه کاربرد هاست های لینوکسی به مراتب بیشتر از هاست های ویندوزی است. میتوان گفت حدود ۷۰ درصد سایت ها بر روی هاست های لینوکسی میزبانی میشوند. یکی از مولفه های مهم انتخاب بین هاست ویندوزی و لینوکسی، نوع فناوری و زبان برنامه نویسی سایت میباشد. اگر ما از فناوری های متن باز استفاده کنیم نیاز داریم که هاست لینوکس تهیه کنیم.

انواع هاست بر اساس نوع نرم افزارها

اگر در سروری که سایت شما رو آن میزبانی میشود، نرم افزار های موردنیاز شما نصب نشده باشند، سرور از سایت شما پشتیبانی نخواهد کرد. به عنوان مثال اگر سایت شما با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده باشد، حتماً باید نرم افزار زبان PHP روی سرور نصب شده باشد. در این مورد حتماً از از نرم افزار های موردنیاز کار خود و همچنین نرم افزارهایی که روی سرور نصب شدند، قبل از خرید اطلاعات کافی کسب کنید. این کار را با ارتباط از طریق بخش پشتیبانی میتوانید انجام دهید. البته در حال حاضر بیشتر شرکت های میزبانی وب پر کاربردترین نرم افزارهای مورد نیاز را نصب و پیکربندی میکنند و شما نگرانی خاصی نخواهید داشت.

انواع هاست بر اساس موقعیت مکانی

بنظر شما هاست ایرانی و خارجی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ منظور از ایرانی و خارجی همان محل قرارگیری سروری است که هاست شما روی آن قرار خواهد گرفت. سرور هاست های ایرانی داخل دیتاسنتر های ایران قرار دارند. این نوع هاست برای سایت هایی مناسب میباشند که بازدیدکنندگان آنها فقط از ایران میباشند. این موضوع به دلیل وجود پینگ پایین سرور های ایرانی در داخل ایران میباشد. هاست های خارجی که سرور های آن در یکی از کشور های خارجی میباشد برای وبسایت هایی مناسب هستند که از تمام نقاط جهان بازدید کننده دارند.

به طور کلی هاست های خارجی ارزانتر و پایدارتر هستند و مشکلات کمتری به سراغ آنها خواهد آمد. از مزیت های هاست ایرانی سرعت بالاتر سایت در داخل ایران است. به دلیل اینکه محل قرارگیری سرورها نزدیک رایانه بازدید کنندگان است، سرعت بارگذاری صفحات مختلف بالاتر خواهد رفت. برای شروع میتوانید از هاست های ارزان خارجی استفاده کنید.


امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده باشید.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.